Šapekoense (©Reuters)
Šapekoense (©Reuters)

Šapekoense koracima Amerike - Brazileirao ima dva nova člana! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.21. | 03:24

Čeka nas paklena borba za titulu u Seriji B

Fudbaleri Amerike Mineiro nešto ranije su remijem protiv Nautika (0:0) izborili povratak u elitni rang brazilskog fudbala. Sada je kartu za Seriju A obezbedio i Šapekoense, koji je na svom terenu bio bolji od Figuirensea (2:1). Upisali su Veliki zeleni 18. trijumf u sezoni i prišli lideru na samo bod zaostatka, Uragan je u sve komplikovanijoj situaciji kada je opstanak u pitanju.

U poslednje vreme Verdao ne igra u najboljoj formi, dozvolili su ekipi Amerike da se domogne prvog mesta, ali se neće predati bez borbe. To je Šapekoense dokazao u 34. kolu na Konda areni. Igrao je domaćin pametno, prepustio je loptu rivalu koji se bori za opstanak, ali je zato pretio gotovo svaki put kada bi sa loptom u nogama prešao na protivničku polovinu.

Izabrane vesti

Poveli su Umbertovi puleni u 22. minutu, Mateus Ribeiro je centrirao sa desne strane, a loptu je u mrežu Figuirensea glavom sprveo usamljeni Paulinjo. Samo šest minuta kasnije je golman Rodolfo Kastro sprečio domaće igrače da dupliraju prednost, najpre je zaustavio pokušaj Ronija, potom strelca prvog gola Paulinja posle odbitka. Uzvratio je Figuirense par minuta kasnije, ali je pogodak Dijega Gonsalveša poništen zbog ofsajda. Otišlo se na odmor sa 1:0.


Gosti su na startu nastavka pripretili preko Gosalveša, ali je ovoga puta pokušaj napadača Uragana otišao preko gola rivala. Najveću priliku Figuirense je propustio u 58. minutu - Erison je pogodio stativu. Kazna za promašaje stigla je sedam minuta kasniije, Derlan je pokupio jedan odbitak i naterao Rodolfa da i po drugi put vadi loptu iz mreže. Nije se gostujući sastav ipak predao. Strelac drugog gola Derlan skrivio je jedanaesteraac u 81. minutu, 120 sekundi kasnije ga je u pogodak pretvorio Dijego Gonsalveš - 2:1. Izdržao je Šapekoense u poslednjih desetak minuta i slavlje je moglo da počne. Izborili su vizu za Seriju A, u poslednja četiri kola će se sa Amerikom Mineiro boriti za titulu.

BRAZIL, SERIJA B - 34. KOLO

Utorak

Botafogo - Sampaio Korea 2:1 (0:1)

/Mičel Daglas 53, Ronald 59 - Džekson 36/

Gremio Pelotas - Žuventud 2:1 (2:1)

/Oliveira Santos 30, Ivo 36 - Kapišaba 26/

Nautiko - Amerika Mineiro 0:0

Parana - Alagoano 2:0 (2:0)

/Žan 8, Bresan 25/

Sreda

Šapekoense - Figurienše 2:1 (1:0)

/Paulinjo 22, Derlan 66 - Dijego Gonsalveš 83/



tagovi

ŠapekoenseBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara