Navijači Šapekoensea (©AFP)
Navijači Šapekoensea (©AFP)

Šapekoense opstao u drugoj ligi! Četiri kluba dele tri boda i juriće promociju u poslednjem kolu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 02:53

Ludnica u Brazilu

Ceo Brazil čekao je ishod velikog finala Kopa Libertadores između Flamenga i Atletiko Paranensea, a novi trijumf Rubro-Negra ostavio je u senci sve ostalo što se dešavalo u zemlji sambe i fudbala, pa tako i rasplet pretposlednjeg kola tamošnje druge lige.

Šapekoense je kolo pre kraja definitivno obezbedio opstanak pošto je sa minimalnih 1:0 nadigrao poslednjeplasirani Nautiko koji je još od ranije spakovao kofere za treći rang fudbalske piramide u Brazilu. Jedini gol na meču postigao je Vilijan Pop sa bele tačke u 28. minutu.

Izabrane vesti

Nema mnogo šta da se doda o utakmici koja jeste bila neizvesna i tesna, ali pravih šansi nije bilo na pretek. Pogotovo ne pred golom domaćina koji je odigrao sigurno u periodu nakon postignutog gola i uspeo da veže taj drugi trijumf neophodan za ostanak u drugoligaškom društvu.

Dok se klub koji je ne tako davno zadesila velika nesreća spasao ispadanja kolo pre kraja takmičenja, prava ludnica nastaće tokom poslednjeg čina sezone jer su četiri kluba u razmaku od tri boda i svi mogu do promocije u poslednji čas!

Dan posle Vaska, fudbaleri Bahije takođe su pucali sebi u kolena pošto su ispustili veliku šansu da već sada završe kompletan posao i priključe se Kruzeiru i Gremiju na putu ka Seriji A. Bahija je kod kuće odigrala 1:1 sa Guaranijem što je treći uzastopni remi ovog tima, odnosno četvrti u poslednjih pet kola. Umesto sigurnog plasmana gore, Bahija će sada morati da čeka do poslednjeg sudijskog zvižduka sezone. Podsetimo, Vasko je tek doživeo brodolom jer je na svom terenu dan ranije pretrpeo šamarčinu od Sampajo Koree koja je slavila sa 3:2 nakon završnice za holivudske filmove. Naime, prvo je Vasko stigao do 2:2 u osmom minutu nadoknade posle hica Andreja Santosa, da bi nepunih 120 sekundi kasnije štoper Žoesio matirao golmana domaćeg sastava za konačnih 3:2!

Kiksevi Bahije i Vaska dali su krila Ituanu i Sport Resifeu koji idalje imaju čemu da se nadaju kolo pre kraja. Ituano je sa 2:0 bio bolji u gostima Londrini, dok je Sport Resife sa 5:1 razneo Operario kod kuće i došao nadomak promocije.

Kao što smo već naglasili, sada su četiri tima u tri boda razmaka. U slučaju da dva ili više klubova budu na istom bodovnom učinku kada se spusti zavesa, prednost se gleda po sledećim normama – broju pobeda u ligi, gol razlici i broju postignutih golova.

Bahija je trenutno na 16 trijumfa, +13 gol razlici i 41 golu. Vasko je takođe na 16 recki, +11 i 47 pogodaka. Ituano ima 15 pobeda, +9 i 42 lopte u protivničkoj mreži, dok je Sport Resife na isto 15 uspeha, uz +6 i 37 hitaca u metu. Takođe, Bahija i Vasko imaju po 59, Ituano 57, a Sport Resife 56 bodova.

U poslednjem kolu Bahija gostuje CRB koji je siguran na sredini tabele. Ituano će 6. novembra dočekati Vasko i tu će se direktno rešavati ko će u Seriju A! Sport Resife ide na nove Vila Novi koja je već osigurala opstanak.

Biće to ludnica do kraja...

BRAZIL 2 - PRETPOSLEDNJE 37. KOLO

Utorak

Bruske - CRB 0:0

Sreda

CSA - Vila Nova 1:0 (1:0)

/Rodrigo Rodriges 31pen/

Novorizontino - Kruzeiro 1:4 (1:2)

/Danijelzinjo 3 - Pedro Kastro 18, Oliveira 27, Bidu 51, Žaja 64/

Petak

Vasko - Sampajo Korea 2:3 (1:1)

/Konseisao 4, Santos 90 - Para 18, Poveda 67, Žoesio 90/

Baija - Guarani 1:1 (1:0)

/Munji 10pen - Žonatan 86/

Londrina - Ituano 0:2 (0:1)

/Ajlon 28, 53/

Sport Resife - Operario 5:1 (3:0)

/Vagner Lav 13, 31, 90+2, Fabinjo 34, 90+4 - Pavani 70/

Subota

Ponte Preta – Krisijuma 1:1 (1:1)

/Luka 45+4pen – Igor 45+5/

Tombense – Gremio 2:2 (1:2)

/Žean Lukas 29, Renatinjo 77 – Elkeson 8pen, Gabrijel Silva 17pen/

Šapekoense - Nautiko 1:0 (1:0)

/Vilijan Pop 28 penal/



tagovi

ŠapekoenseVasko da GamaBrazil 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara