Šaponjić (© AFP)
Šaponjić (© AFP)

Šaponjića cene na Ostrvu: Hoće ga Seltik, čeka se i Kristal Palas

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.08.20. | 10:53

Srbin možda promeni sredinu tokom leta

Skromna minutaža u Atletiku i uloga večitog rezerviste ne znači da Ivan Šaponjić nije cenjen na tržištu. Čak se čini da kvalitete srpskog špica više vrednuju Ostrvljani nego Španci. Mladi centarfor iz „klase 1997“ nalazi se na radaru dva kluba iz Velike Britanije i ukoliko pute menjao sredinu tokom leta postoji verovatnoća da prepliva Lamanš.

Prvi kandidat da ga dovede je Seltik. Uz bitan uslov. Tek ukoliko ostane bez Odsona Eduardaa francuskog centarfora traže platežno moćniji klubovi – krenuo bi po Šaponjića, jer se čelnicima velikana iz Glazgova „izuzetno dopada“, tvrdi dobro upućeni Skaj sport. Operacija angažmana momka iz Nove Varoši usko je vezana baš za status Eduarda, za čiju slobodu Seltik traži najmanje 25.000.000 funti, što je nešto oko 28.000.000 evra. Kako je budućnost rezerviste Lija Grifitsa neizvesna, možda bi Zeleni morali da se aktiviraju na tržištu, iako od istog izvora stižu informacije kako im kupovina špica nije prioritet. Mada bi mogla da postane u slučaju prodaje Eduarda.

Izabrane vesti

Skaj dodaje da Seltik nije jedini ostrvski klub koji prati razvoj situacije oko Ivana Šaponjića. Nekadašnjeg člana Partizana i Benfike rado bi videli i na Selhurst parku, pošto se Kristal Palas pominje kao eventualna destinacija. Zasad bez više detalja, pretpostavlja se da je reč samo o početnom interesu. Ne i ponudi.

Šaponjić je u senci Alvara Morate, Dijega Koste i Žoao Feliksa odigrao samo 64 minuta za Atletiko u minuloj sezoni, ugovorom je za stadion „Vanda Metrpolitano“ vezan do juna 2022.



tagovi

Atletiko MadridIvan ŠaponjićLetnji prelazni rok 2020SeltikKristal Palas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara