Dragan Šarac (© MN Press)
Dragan Šarac (© MN Press)

Šarac: Opšta mobilizacija!

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.03.23. | 12:16

Trener Radničkog traži od igrača takav pristup sutrašnjoj utakmici protiv Spartaka, da sa terena „izađu četvoronoške“

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Iz kola u kolo, ista misao je u glavama fudbalera Radničkog. Kako prekinuti sad već rezultatsku agoniju, koja glasi: jedan bod u poslednja četiri kola, niti jednu pobedu u prethodnih šest, a samo jednu u drugom krugu Mozzart Bet Superlige, u kojem su Nišlije najslabija ekipa u ligi, sa, sada i statistički, najlošijom odranom u šampionatu...

Izabrane vesti

Eto u takvoj poziciji niški fudbaleri putuju na krajnji sever zemlje, gde će u nedelju gostovati Spartaku u 27. kolu Mozzart Bet Superlige. Dva tima na tabeli razdvajaju jedan bod i ona crta koja deli ekipe u bezbednoj od onih u zoni baraža za opstanak, tako da u Radničkom znaju šta im je činiti ako predstojeću reprezentativnu pauzu žele da provedu iznad kritične, 13. pozicije...

Potrošili smo mnogo kredita ove sezone. Ovo gostovanje moramo da shvatimo maksimalno ozbiljno, u ekipi je opšta mobilizacija i svi koji su zdravi krenuće na put da pokušamo da ostvarimo pozitivan rezultat u Subotici. Čitave prethodne nedelje smo naporno radili, ali smo i dosta pričali o svemu. Imamo još četiri kola do, sada je već izvesno, plej-auta i pokušaćemo da osvojimo maksimalan broj bodova,istakao je šef stručnog štaba Radničkog Dragan Šarac na redovnoj konferenciji na Čairu.

Jedan od značajnijih perioda u igračkoj karijeri na domaćoj sceni on je proveo upravo u dresu Spartaka, čija je trenutna forma varljiva kategorija. U pomenuta prethodna četiri kola, u kojima je Radnički osvojio samo bod, Spartak ne zna za poraz, ali su u minulih nedelju dana odigrali dva neubedljiva meča na domaćem terenu, protiv Mladosti GAT (0:0) i Napretka u Kupu Srbije (0:1).

Spartak izuzetno cenim, tabela pokazuje da smo po kvalitetu tu negde, izjednačeni. Četiri kola ne znaju Subotičani za poraz, kup utakmicu ne računam, izašli su maltene sa rezervnim timom. Imaju izuzetno opasna krila Srećkovića i Bijelovića, napred opasnog Hristića, talenat u Staniću, iskustvo u Tumbaseviću... Idemo da se isprsimo i da obezbedimo rezultat kojim bismo kupili mir za period rada tokom pauze“,kazao je Šarac.  

Teško je locirati najveći problem u igri niškog tima. Do meča sa Voždovcem to je bila neefikasnost, a onda su se pojavile i pukotine u odbrani, posebno kod prekida:

Na neverovatan način smo izgubili utakmicu protiv Vožćdovca. Dali smo dva gola, a opet smo poraženi. Primili smo tri gola iz tri šuta, sve posle prekida. Jedan iz auta, jedan posle njihovog jedinog kornera na meču, iako smo ih mi izveli čak 12... Sigurno je da ima mnogo i do samopouzdanja, ali najbitniji je pristup. Ovo se leči jednim dobrim rezuzltatom, koji bi označio prekretnicu, a do njega se dolazi samo ako se pruži maksimum jedan za drugog i za tim toliko da igrači, maltene, četvoronoške izađu sa utakmice.“

Kadrovska situacija nije idealna:

Andreja Stojanović i Saša Marjanović su imali najviše problema prethodnih dana, na povredu primicača žalio se i Miljan Škrbić. Videćemo u konsultaciji sa medicinskom službom nakon poslednjeg treninga ko može na put, ali sigurno će biti nekoliko promena u sastavu u odnosu na prošlu utakmicu, zaključio je Dragan Šarac.

Utakmica se igra u nedelju od 15 časova (TV Arena sport 10), sudiće je Pavle Ilić iz Kragujevca.


MOZZART BET SUPERLIGA – 27. KOLO

Petak

Partizan - Radnik 1:2 (0:2)

/Rikardo 82 - Radulović 13, Jokić 45/

18.00 (2.90) Mladost GAT (3.05) Radnički Kragujevac (2.65)

Subota

14.00 (1.65) Novi Pazar (3.60) Kolubara (5.90)

16.00 (3.70) Javor (3.25) Vojvodina (2.10)

18.00 (1.35) TSC (4.90) Mladost Lučani (9.50)

Nedelja

15.00 (2.45) Spartak (3.15) Radnički Niš (3.05)

17.00 (9.50) Napredak (4.90) Crvena zvezda (1.35)

19.00 (1.35) Čukarički (4.70) Voždovac (10.0)





tagovi

Dragan ŠaracRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara