(©Reuters)
(©Reuters)

Sarajevo i Željezničar traže trenere: Ko će na užarene klupe sarajevskih velikana?

Vreme čitanja: 3min | čet. 10.06.21. | 12:40

Pominju se mnoga imena, čeka se rasplet

Nedavno završenu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, dva sarajevska premijerligaša neće pamtiti baš po lepom. Istina, mnogo manje razloga za nezadovoljstvo ima Sarajevo, koje je završilo na drugom mestu i osvojilo Kup, ali sigurno je da ispuštenu prednost u borbi za titulu neće prežaliti.

Sve to, kulminiralo je otkazima u bordo taboru. Direktor Emir Hadžić, pa onda i šef stručnog štaba Vinko Marinović platili su ceh, a sezonu je kraju priveo večiti 'vatrogasac' Dženan Uščuplić. Najavili su iz Sarajeva da će se u novu sezonu ući sa novim trenerom, a već neko vreme licitira se imenima.

Izabrane vesti

KVOTE ZA MEČEVE EVROPSKOG PRVENSTVA

Zlatan Bajramović jedno je od imena koje se nalazi u najužem krugu kandidata. Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je sa dosta uspeha nastupao u Bundesligi za Šalke, trenutno obavlja funkciju pomoćnika šefa stručnog štaba u nemačkom drugoligašu Karlsrueu. Kontakti sa njim su već uspostavljeni, ali izgleda da od toga ipak nema ništa.

"Kontakt je uspostavljen pre nekih desetak dana. Razgovarao sam sa čelnicima kluba i moram reći da su razgovori bili izuzetno korektni, čak na jednom evropskom nivou, što me je prijatno iznenadilo. Međutim, moj klub ne želi uopšte diskutovati o opciji raskida ugovora, tako da ostajem u Karlsrueu i naredne sezone, ali da naglasim da ne isključujem mogućnost trenerskog posla u Sarajevu, ukoliko se u budućnosti poklope uslovi obe strane", istakao je Bajramović za sarajevski portal Scsport.

Ime koje takođe uveliko figurira kao potencijalni naslednik Vinka Marinovića, jeste Bruno Akrapović. Iskusni 53-godišnji stručnjak poslednji angažman je imao u CSKA iz Sofije, a još je bio trener u Lokomotivu iz Plovdiva, Splitu i Škendiji. I sa njim se razgovaralo o mogućnosti preuzimanja bordo tima.

"Istina je da sam sada bez angažmana, a istina je i da je bilo nekog kontakta. Ne želim još ništa puno da otkrivam, videćemo u narednim danima“, potvrdio je Akrapović za portal Sport1 pisanja o navodnom preuzimanju bordo tima.

Kao i obično, spominje se i ime Dragana Jovića, nekadašnjeg kormilara Sarajeva, koji je poslednji angažman imao u egipatskom Ismailiju.

Sve u svemu, ko god sedne na užarenu klupu, cilj će biti jasan. Titula i samo titula.

Kada je reč o Željezničaru, situacija je mnogo komplikovanija. Onaj koji bude novi šef struke, imaće pune ruke posla. Kao i u slučaju Sarajeva, mnogo je imena koji se povezuju sa Plavima sa Grbavice.

Muamer Vugdalić, aktuelni selektor reprezentacije Slovenije za igrače do 15 godina, jedan je od kandidata, navode sarajevski mediji. Kao trener radio je još u Mariboru, Radomlju i Dravi. Većinu igračke karijere proveo je u Sloveniji, a jednu sezonu nosio je dres Željezničara. Bilo je to 2007/2008, kada je kao štoper postigao sedam golova.

Rusmir Cviko ime je koje možda i najviše odzvanja sarajevskim medijima kada je reč o novom treneru Plavih. Nekadašnji pomoćnik Dušana Bajevića u stručnom štabu reprezentacije Bosne i Hercegovine, radio je još u kineskom Dailanu i Haki. Zanimljivo, svojevremeno je radio u Željezničaru sa Amarom Osimom, gde je osvojio pet trofeja.

Svakako, jedno od imena koje se konstantno takođe dovodi u vezu sa Željom, jeste i Zlatan Nalić. Nekadašnji trener Slobode, Tuzla Sitija, najavljivan je i kao potencijalni naslednik Amara Osima, međutim, tada se to nije desilo. Sada bi i moglo.

Za razliku od Sarajeva, u Željezničaru cilj sigurno neće biti titula. Bar ne odmah, jer minula sezona dovela je do toga da je klub u velikim finansijim problemima, igrači odlaze kao na traci, pa je potrebno mnogo hrabrosti da se ovaj 'vruć krompir' uzme u ruke, klub i ekipa postave na stabilne noge, pa tek onda da se priča o realnim ciljevima.


tagovi

SarajevoFK SarajevoŽeljezničar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara