Sarajevu mač nad glavom, Sloboda motivisana

Vreme čitanja: 4min | pet. 19.08.22. | 12:11

Zanimljiv okršaj na Bilinom polju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Ubrzani ritam Premijer lige Bosne i Hercegovine se nastavlja, pa će već danas startovati 6. kolo. Ostale utakmice biće igrane u danima vikenda, dok će po običaju jedan duel biti odložen. Reč je o mostarskom derbiju između Veleža i Zrinjskog, pošto Plemići imaju obaveze u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Izabrane vesti

SARAJEVO – SLOBODA (20:00)

Početak je bio kao iz bajke. Mandat Feđe Dudića na klupi Sarajeva krenuo je fantastično. Tri uverljive pobede, lepa igra, pune tribine. Sve je vrvilo od optimizma i sve glasnijih najava da će Sarajevo biti novi šampion Bosne i Hercegovine. Perspektivni stručnjak se nije libio davati izjave kako bordo tim igra najlepši fudbal u poslednjih nekoliko godina i kako je trenutna ekipa dobila potpuno nove obrise za razliku od prethodnih tumaranja. Sve je izgledalo odlično. A onda, kao da je neko rekao 'dosta hvalisanja'. Kola su krenula nizbrdo. Prepuni motiva, igrači Sarajeva su kao nominalni domaćini na Bilinom polju razmontirani od strane Tuzla Sitija. Bilo je 1:5, a realno ne bi bilo nezasluženo da su gosti 'spakovali' još koji gol bordo timu.

Bio je to prvi šamar i opomena da se titula ne osvaja u trećem kolu i da je rečenica "Sarajevo igra najlepši fudbal u poslednjih nekoliko godina" preteška za izgovoriti. Usledio je novi šamar. Još bolniji. Bordo tim je poražen od novajlije Igmana iz Konjica rezultatom 2:0. Ne bi ni taj poraz bio toliko bolan, da ekipa nije delovala kao potpuno raštimovan orkestar. Bez želje, htenja, motiva, organizovane igre. Sve suprotno od onoga što je od ove ekipe viđeno u prva tri kola. Da je stvar postala ozbiljna, bilo je jasno odmah nakon utakmice kada su pristalice Sarajeva, popularne Horde zla, igračima i stručnom štabu očitali lekciju i javno im poručili da su nezadovoljni igrom.

20.00: (1,50) Sarajevo (3,80) Sloboda Tuzla (6,50)

Nisu pošteđeni ni pojedinci, poput kapitena Asmira Suljića, koji je od najboljeg igrača lige, u poslednja dva kola izgledao kao nespreman i nezainteresovan. Dakle, đavo je odnio šalu, a stručnom štabu na čelu sa Feđom Dudićem, kao i igračima bukvalno visi mač nad glavom. Uprkos stišavanju strasti od strane predsednika Sarajeva Ismira Mirvića i njegovih poruka da je Feđa Dudić trener za duže staze, novi kiks teško da bi navijači svarili. Iz tog razloga, bordo tim će morati tražiti pobedu. Bez obzira što će i u večerašnjem susretu biti nominalni domaćin, jer se meč igra na Bilinom polju u Zenici. Mestu gde su se pre desetak dana proveli kao bosi po trnju. Opravdanja i izgovora nema. Tri boda su jedina opcija za gašenje požara i mir u kući.

"Iza nas je jako težak period. Radimo sve da izađemo iz krize. Predsednik i navijači su uz nas i to je najbitnije. Moramo biti strpljivi. Imamo cilj da budemo u vrhu tabele, da obezbedimo plasman u Evropu, i iz tog razloga moramo što pre sve ovo prebroditi. Sloboda dolazi u dobrom raspoloženju. U poslednje dve utakmice nisu primili niti jedan gol. Dozvoljavaju jako malo kreiranih prilika i dosta dobro stoje u defanzivnom bloku. Očekujem pozitivnu reakciju od svojih igrača jer zaista vredno treniraju. Probaćemo doći do pobede i jednostavno da imamo taj mir pred derbi sa Željom", istakao je Feđa Dudić uoči večerašnjeg duela.

U Slobodi je situacija dijametralno suprotna. Krenulo se jako loše. Letnji prelazni rok nije bio baš najbolji za Tuzlake, pa se i u novu sezonu ušlo sa ambicijama opstanka u ligi. Od zvučnih imena stigao je samo provereni napadač Nikola Komazec. Sve je krenulo od blede partije na Pecari i poraza od Širokog Brijega 2:0. Posle toga, mršavi remi sa gradskim rivalom Tuzla Sitijem 0:0, gde su crveno-crni veći deo utakmice bili u podređenom položaju.

Navijači nisu bili toliko zadovoljni, ali su u prethodnom kolu, ispunili tribine u Banovićima gde je Sloboda sa 2:0 savladala favorizovani Borac. Bila je to odlična partija starijeg tuzlanskog premijerligaša i najava nekih boljih dana. Videlo se da igrači izgaraju za pobedu i da se ne libe pokazati zube i 'jačim' ekipama. Sve to, napumpalo je samopouzdanje u svlačionici Slobode, pa će se na gostovanje Sarajevu otići u jako dobroj atmosferi. Naravno, velike zasluge za to pripadaju novom treneru, Adnanu Jahiću. Mladi stručnjak se prihvatio 'vrućeg krompira' , u trenucima kada su svi izbegavali užarenu klupu Tuzlaka.

Videlo se da je veliki motivator i da igrači na terenu žele do zadnjeg atoma ispoštovati sve šefove zamisli. Tako je i bilo u meču sa Borcem, a pomenuti trijumf biće samo dodatan motiv da se proba iznenaditi uspavano Sarajevo.

"Drago mi je što su navijači osetili našu borbu. Njih se ne može slagati. Znaju oni kada se ostavlja srce na terenu i kada je dres natopljen znojem. Zadovoljan sam našim partijama u prethodnom periodu, ali bih molio navijače da budu uz nas do kraja sezone, jer će sigurno biti i padova. Motivisani smo i protiv svakoga idemo na pobedu, a tako će biti i protiv Sarajeva", poručio je perspektivni stručnjak Adnan Jahić uoči meča sa Sarajevom.

PREMIJER LIGA BIH, 6. KOLO:

Petak:

20.00: (1,50) Sarajevo (3,80) Sloboda Tuzla (6,50)

Subota:

17.00: (1,75) Borac Banjaluka (3,40) Željezničar (4,70)

17.30: (1,55) Tuzla Siti (3,80) Leotar (5,90)

19.00: Sloboda Doboj - Široki Brijeg

Nedelja:

17.30: Posušje - Igman Konjic

Odloženo: Velež - Zrinjski



tagovi

FK SarajevoSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara