Bojan Šaranov (©Starsport)
Bojan Šaranov (©Starsport)

Šaranov čuva Lamiju u grčkoj eliti

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.06.22. | 13:07

Tim nekadašnjeg golmana Partizana brani prednost od 2:1 iz Verije u revanšu plej-auta u Superligi Helena

Nije još gotova sezona u Grčkoj. Superliga danas (19.00) dobije poslednjeg člana – Lamiju ili Veriju. U prvom meču baraža za ulazak u elitni rang, Lamija je u gostima slavila sa 2:1, pa pred svojim navijačima ne bi trebalo da ima problema da izbori opstanak.

Boje ovog kluba brane dvojica srpskih internacionalaca, iskusni golaman Bojan Šaranov i nekadašnji Zvezdin omladinac Lazar Romanić.

Izabrane vesti

Lamija je bila pretposlednja u elitnoj ligi Grlčke, dok je Verija bila pobednik Prve lige Sever, ali je u baražu poražena od Levadijakosa, pa sada ima drugu šansu.

19.00: (1,90) Lamija (3,30) Verija (4,00)

Šaranov je ove sezone branio na 22 utakmice, a osam puta je sačuvao mrežu. Nekadašnji golman Partizana, koji je sa crno-belima osvojio titulu i Kup Srbije, a potom je bio prvak Azerbejdžana sa Karabagom, nosio je ove sezone kapitensku traku u grčkom superligašu. Italijanski strateg Đanluka Festa je imao mnogo poverenja i u Romanića, koji je igrao na 31 meču. Zabeležio je 24-godišnji Kragujevčanin učinak od po dva gola i dve asistencije. U prvom meču baraža je igrao u nastavku utakmice.

Iskusni srpski stručnjak će stajati na gol domaćina, dok je za Romanića i na ovom meču rezervisana klupa za rezerve. Lamja ne može da računa na štopere Vidru i Lukasa, kao i vezistu Veliosa. Verija je vezala tri poraza u tri najvažnije utakmice sezone, pa sada mora da igra na sve ili ništa. Trener Pavlos Dermitakis ponovo će biti lišen usluga Veklidisa, Pozogloua, Mučalisa, dok za tim ne konkurišu ni Adem, Isakidis, Vancis i Bajdu.

GRČKA 1 – PLEJ-AUT (REVANŠ)

Subota

19.00: (1,90) Lamija (3,30) Verija (4,00) /prvi meč: 2:1/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Grčka 1GrčkaGrčka SuperligaLamijaFK LamijaVerijaBojan Šaranov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara