Mauricio Sari (©AFP)
Mauricio Sari (©AFP)

Sari besan: Italijanski fudbal kasni za ostalima 30 godina, pogledajte na šta nam liče tereni

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 17:29

“Ćiro Imobile postao žrtveni jarac reprezentacije“, ogorčen je trener Nebeskoplavih

Rane zbog tragedije fudbalske reprezentacije i dalje su sveže, a ni danima posle eliminacije od Makedonije ne smiruju se strasti na Čizmi, iako su Azuri okrenuli novi list i započeli novi ciklus.

Poslednjih dana mnogo se pričalo o odluci Roberta Manćinija da Ćira Imobilea, Žoržinja i Lorenca Insinjea pošalje kući pre kraja reprezentativnih obaveza. Selektor je ovu odluku obrazložio željom da klubovima izađe u susret, ali Mauricio Sari ima nešto drugačije viđenje. Konkretno po pitanju statusa njegovog prvog golgetera Imobilea, koga smatra žrtvom sistema u kojem Italija i dalje funkcioniše.

Izabrane vesti

“Pričao sam sa Ćirom i rekao mu šta mislim (o celoj situaciji). On postaje žrtveni jarac ove reprezentacije i tačno zna šta stoji iza svega toga. Znam šta bih uradio na njegovom mestu, ali nije na meni da pričam“, ljut je bio Sari na konferenciji za novinare pred utakmicu sa Sasuolom. “Nevažno je šta bih ja uradio, sve je na njemu. On je potpuno posvećen Laciju, spreman je i ne plašim se da bi njegov kvalitet mogao da padne“.

Subota, 18.00: (1,80) Lacio (3,80) Sasuolo (4,80)

U istom tonu Sari je nastavio svoj monolog. Smatra da je italijanski fudbal pregazilo vreme, da se zbog toga dešava sve ovo što se desilo sa klubovima na Čizmi, te da je osvajanje Evropskog prvenstva samo incident, ne posledica sistematskog rada.

“Imam svoje mišljenje o tome šta se desilo (protiv Makedonije) i čuo sam toliko glupih stvari“, kaže Sari i dodaje:

“Italija je imala 35 šuteva protiv Makedonije i primili smo gol, uz to da smo samo dvaput gađali okvir gola“.

A onda je raspalio vatru...

“Mi smo 30-35 godina u zaostatku za ostalima, niko ne priča o tome kakvi su nam stadioni, trening centri... Kada počnem da pričam o tim stvarima, svi mi spočitavaju kako samo kukam i žalim se. Ako pogledate utakmicu Bundeslige i onda jednu u Seriji A, zapitate se: 'Šta ovo gledam, dođavola'. Zaista čudno“.

Na kraju se vratio na težak poraz od Rome u gradskom derbiju pre pauze...

“Neobjašnjivo je to što nam se desilo protiv Rome. Možemo da izgubimo utakmicu, ali mora da postoji drugačija reakcija i posvećenost. Zbog toga sam besan na sebe i ekipu. Emotivno nismo bili na pravom nivou. Pokušao sam da se umešam, ali možda nisam ni ja uradio pravi posao. Sada nam je potrebno da pokažemo ponos“, kaže Sari i zaključuje:

“Moja budućnost? Videćemo. Sada je važna samo utakmica protiv Sasuola“.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeLacioMauricio SariĆiro Imobile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara