Kristijano Ronaldo protiv Liona (©Reuters)
Kristijano Ronaldo protiv Liona (©Reuters)

Sari očekivao manje, Pjanić više, a Anjeli će sve da izvaga

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.08.20. | 08:58

„Odigrali smo odlično“, kaže trener crno-belih

Nova titula prvaka Italije neće baš učiniti da u Torinu sezonu proglase uspešnom. Ispadanje u osmini finala Lige šampiona nikako ne može da se tako lako proguta u Juventusu.

Lion je otišao među četiri najbolja tima Evrope nakon 1:2 u Torinu, ali sa prednošću od 1:0 koju je doneo od kuće. I izazvao je neku šizofrenu podeljenost kod crno-belih. Tri čoveka su progovorila nakon ispadanja od Francuza i sva trojica su pričala neke druge stvari.

Izabrane vesti

Krenimo od najčudnijeg – Maurisija Sarija. Trener Juventusa je zadovoljan! Kaže, očekivao je i manje od svog tima.

Očekivao sam manje. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu. Vratili smo se posle penala koji je mogao da nas izludi. Potpuno smo preokrenuli utakmicu, pobedili, stvorili šest-sedam šansi za gol. Tim se vratio u život poslednjih dana i da momci nisu teško razočarani zbog eliminacije, bio bih prezadovoljan njihovim izdanjem“, rekao je Sari.

Zna iskusni stručnjak gde je Juve podbacio.

Ispali smo zbog prve utakmice. Odnosno, zbog prvog poluvremena tog meča. Ovo je takmičenje u kojem nema popravnog, pa iako smo odigrali sjajno, završili smo nastup“, dodao je Sari.

I dok je trener prezadovoljan, odlazeći vezista Miralem Pjanić je teško razočaran.

Stvarno smo želeli da prođemo dalje, svi smo jako razočarani. Loše smo počeli meč, skrivili penal, ali ostali smo u igri, gurali napred. Srećni smo što smo osvojili još jednu domaću titulu, ali ovaj klub mora bolje i više od toga. Podbacili smo u prvoj utakmici i to nas je skupo koštalo“, ocenio je Pjanić.

Na kraju, predsednik Juventusa Andrea Anjeli, koji najavljuje analizu učinjenog za naredne dane.

Sezona je imala slatko-gorak ukus za nas. Osvojili smo novu domaću titulu i za to Sari i svi zaslužuju čestitke, ali je Liga šampiona razočaranje za sve nas. Narednih dana ćemo sve analizirati, pa ćemo dati konačnu ocenu“, saopštio je Anjeli.

Na pitanje da li se razmatra opcija promene trenera, prvi čovek crno-belih je rekao:

Da budem jasan: domaću titulu ne možemo da uzimamo zdravo za gotovo. Svake sezone krećemo od nule, ne osvajamo novu na osnovu prethodne. Uradićemo kompletnu analizu svega i svakog, biće to procena od 360 stepeni. Recimo, čujem da imamo najstariji tim u Evropi, pa je i to jedna od tema kojom ćemo se pozabaviti“, poručio je Andrea Anjeli.

Drhtaće, dakle, Sari do zasedanja uprave kluba. Osminala finala Lige šampiona je rezultat daleko od želja Juventusa.


tagovi

Maurisio SariJuventusLiga šampionaAndrea Anjeli

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara