Maurisio Sari (©Reuters)
Maurisio Sari (©Reuters)

Sari pred nastavak: Nema favorita za Skudeto

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.06.20. | 16:27

"Snaga svakog tima se ogleda u sposobnosti prilagođavanja", kaže trener Juvea

Još dan i krenuće lopta u Italiji. Posle tri meseca pauze zarolaće se fudbal s centra na Čizmi, u zemlji koja je bila među najpogođenijim koronom.

Za početak, igraće se polufinala Kupa Italije. U petak Juventus će odmeriti snage sa Milanom. Da je sve normalno, taj bi se derbi čekao sa velikim interesovanjem, a ovako, posle tako duge pauze i bez publike na tribinama, niko ne zna šta može da očekuje. Prvi meč na San Siru je završen 1:1.

Izabrane vesti

Trener Juventusa Maurisio Sari srećan je što će se fudbal ponovo igrati, za početak.

“Na osnovu iskustva smatram da igranje posle tako duge pauze neće odmah doneti posledice. Svima nam je jasno da neće biti lep osećaj igrati pred praznim tribinama, ali snaga svakog tima ogleda se u sposobnosti da se prilagodi na sve situacije. Što se tiče utakmice, Milan nam je uvek pravio probleme, a rezultat prvog meča ne znači ništa. Biće to otvorena utakmica”, rekao je Sari.

Narednog vikenda na red će doći i Serija A. Samo je bod razmaka između Juventusa i Lacija na tabeli.

U ovakvim situacijama ne može da se kaže da je neko favorit za Skudeto. Svaki tim može da izgubi bodove. Najvažnije je da se sezona završi, da se ispoštuju svi protokoli da ne bismo morali u karantin”.

Neće biti lako Juventusu do kraja sezone, jer će se u zgusnutom rasporedu boriti na tri fronta.

Naša je sreća što još možemo da se borimo za sva tri trofeja i što će se utakmice neće mešati. To bi mogla da nam bude prednost, pomoći će nam da se bolje fokusiramo”, smatra Sari.


tagovi

JuventusMaurisio SariSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara