Vladimir Vermezović na kormilu Hate (©MN Press, ©Shutterstock)
Vladimir Vermezović na kormilu Hate (©MN Press, ©Shutterstock)

Šarjah na brazilski pogon, Vermezović juri prvi trijumf

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.12.20. | 09:33

Danas četiri utakmice 12. kola elitnog šampionata Ujedinjenih Arapskih Emirata

Poslednjeg dana stare, 2020. godine, nema mnogo sportskih dešavanja. Igraju se dve utakmice Primere, poslednje kolo šampionata Bolivije koje odlučuje o tituli, a aktivni su i u Aziji, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Danas i prvog dana Nove godine igraju se mečevi 12. kola elitnog šamponata ove bogate zemlje.

Posle 11 kola na čelu su se izdvojili Al Šarjah i Al Džazira sa po 26 bodova. Al Šarjah dočekuje na svom terenu Ajman (14.00). Lider u UAE se oslanja na Brazilce. U timu su čak petorica Karioka. Najbolji strelac tima je Veliton. On je na 11 utakmica ove sezone postigao čak 10 pogodaka. Radi se o iskusnom napadaču koji je imao zavidnu karijeru u Evropi. Šest godina je nosio dres Spartaka iz Moskve, a igrao je i za Seltu, turski Mersin, a od 2017. godine je u Ujedinjenim Arpaskim Emiratima. Jednu godinu igrao je za Al Vasl, a ovo mu je treća u dresu Šarjaha, ekipe iz istoimenog grada. Veliton je branio boje i brazilskih giganata Gremija i Sao Paula.

Izabrane vesti

U prošlom kolu je postigao dva gola u pobedi protiv Hate sa 3:2 u gostima. Osim njega u timu su još četvorica zemljaka – Meloni, Launzinjo, Koronado i Kaijo koji je prošle sezone igrao za Benfiku, ali nije ostavio veliki trag u dresu lisabonskih Orlova. Najbolje partije u karijeri imao je u dresu japanske Kašime.

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima čak četvorica srpskih stručnjaka vode ekipe iz elitnog ranga. Na kormilu Al Fužajraha je Goran Tufegdžić. Njegov tim danas (14.00) dočekuje Kor Fakan koji se takođe oslanja na veliki broj brazilskih internacionalaca. I trener je Karioka, Kaijo Zanardi.

Ekipa koja je trenutno u najboljoj formi je Al Džazira. Drugoplasirana ekipa u šampionatu ima šest vezanih pobeda, a danas (17.00) gostuje Al Ainu, ekipi iz gornjeg dela tabele. Za Al Džaziru igra srpski defanzivac Miloš Kosanović, nekadašnji igrač Krakovije, Mehelena, Standarda i turskg Geztepea. Na kormilu ovog tima koji nosi naziv kao i poznata TV stanica je Holanđanin Marsel Kajzer.

Na klupi Hate sedi nekadašnji trener Partizana Vladimir Vermezović. Njegov tim je očajno počeo šampionat. Ima samo bod u 11 kola, a danas (17.00) gostuje Itihad Kalbi na čijem je kormilu Urugvajac Horhe Orosman da Silva Ečeverito. Tim našeg stručnjaka ima šest vezanih poraza. Primio je najviše pogodaka u šampionatu, čak 29, a samo šest puta su fudbaleri Hate zatresli mrežu. U prošlom kolu Vermezovićev tim je vodio sa 2:1 protiv lidera Šarjaha, ali je na kraju poklekao – 2:3.


tagovi

Goran TufegdžićVladimir VermezovićUAEujedinjeni arapski emirati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara