Komentari na vest

Sarrismo filozofija se vraća u udžbenike: Kako jedan dobar tim približiti fudbalskoj perfekciji

P

Pobeda je resenje

pre oko 1 godinu

Sta reci gospodin Maurisio Sari je majstor svog zanata za Lacio.
t

takoe

pre oko 1 godinu

Dokazao da je odličan trener za male klubove poput lacia,rome,napolija
B

BrkaKG

pre oko 1 godinu

Male klubove, slažem se nisu top 10, ali male!!! Šta su ti to veliki klubovi? Užas
S

SS Lazio

pre oko 1 godinu

SilvioB@ mogu se sloziti sa vecinom tvog komentara, medjutim da Sari ne stvara fudbalere, tu se apsolutno ne slazem. Vidi, niko osim Sarija nije video Provedela na ovom nivou. U ligama petice, on je igrac sa najboljom igrom nogom. Kasale je bio samo dobar odbrambeni igrac, Sari ga je podigao jos dva nivoa najvise. Romanjoli, je izgubio mesta startera u Milanu poslednje dve godine a ove godine igra preporodjen. Kataldi, je kod Inzagija bio vecita rezerva i cesto pozajmljen a vec dve godine fenomenalan. Sergej, u intervju za Arenu je priznao kako mu je Sari rekao: stvari radis pogresno, treba da radis drugacije. I tako je bilo. Stice se utisak da je Sergej bolji. Zakanji vec sada je fenomenalan, a najbolje tek sledi. Uz Sarija, napredovali su i Luis Alberto i Felipe Anderson za koje smo znali da su super igraci. Sve u svemu, Sari pravi igrace.
S

SilvioB.

pre oko 1 godinu

Lacio je pre 20 godina bio na ivici bankrota i doživeo bi istu sudbinu kao Napoli, Fiorentina i Parma. Lotitov dolazak značio je potpunu reorganizaciju finansijskog poslovanja Lacija. Od kluba koji je morao da rasproda svoj šampionski tim u periodu 2001-2003, Lacio je do pre dve godine bio klub bez dugova. Danas ima dug od 45 miliona evra. Daleko manje od Intera, Rome i Juventusa koji stvaraju 90% duga u Seriji A. Zbog toga postoje problemi sa fabrikovanim finansijskim izveštajima. Finansijski problemi Lacija danas nisu samo zbog Kovid mera, već i zbog povećane potrošnje na transfere u poslednje dve godine od kada je Sari trener. Zato su nastali sukobi između Lotita i Tarea. Tare je klupski dug sveo na minimum radeći odgovorno. Sari neguje fudbal koji zahteva određeni tip fudbalera, poput Bielse, Sampaolija i Kontea. Često dolaze u sukob sa upravama klubova u kojima rade, ako im se ne ispune zahtevi. Ovi treneri retko prave fudbalere, najčešće kupuju već formirane igrače koji ih samo uklapaju u mozaik. Dugoročno gledano, ovakav način rada je neodrživ i neisplativ za klub. Gvardiola je izuzetak. Što se Lotita tiče, verovatno je odlučio da potroši novac i podrži Sarija i zbog političke kampanje kako bi privukao navijače Lacija. Iskreno, mislim da navijači Lacija treba da budu zadovoljni radom Tarea i uprave, a Lotito da se vrati na stari način finansijskog poslovanja, kako Lacio ne bi zadesila sudbina Intera, Rome i Juventusa.

Bojan Urosevic

pre oko 1 godinu

Lazio bez obzira I Ako osvoji 2 Mesto je realno prosecna ekipa sa prosecnim igracima I kad na jesen treba da igraju ligu Sampiona zbog manjka kvalitetnih igraca veliko je pitanje dali ce biti na Mesto koje donosi evropu sledece godine.
S

SilvioB.

pre oko 1 godinu

@Bojan Urosevic Tako je. Lacio je prethodnih godina na spisku imao 30 do 35 jeftinijih igrača, koji su se rotirali u zavisnosti od takmičenja u kojem su učestvovali. Danas postoji manji igrački kadar, koji je skuplji, sa većim platama i transferima, a nema adekvatne rezerve.
v

vdddd

pre oko 1 godinu

Gvardiola je izuzetak, samo se pitam u cemu? On jeste mozda i najbolji trener na svetu, mada to necemo saznati realno, kada je pocetak njegov bio u Barsi najjacem i najskupljem timu na svetu, pa onda je samo nastavio da ide i da trosi sve vise vise. O cemu ti pricas, da on pravi mlade igrace ili da je jedino on trener koji moze da radi na duzi rok? On pravi mlade igrace tako sto pokupuje sve zivo, njegov klub. Gvardiola cim je osetio da Barsa ima nesto manje para otisao je pod izgovorom da se zasitio da mu treba novi izazov, pa kako se nije zasitio u Sitiju? Zato sto nema kluba koji ce vise platiti, mozda ako PSZ odluci pa razbije kasicu i ulozi jos vise, ili me ne bi cudilo da to uradi i presalta se u Njukasl posto ce on po svoj prilici ubedljivo najvise trositi, samo sto polako to rade jer svi znaju da imaju najvise novca i ocekuju to. Nabrojao si trenere koji imaju sistem neki svoj i viziju ali uopste to nije isti tip trenera. Sari je krenuo iz amaterske lige i iz malih klubova i krcio svoj put, i dokazao je da je veliki trener, koga je mogao da dovede tada od svojih igraca. Konte i Gvardiola potpuno istu filozofiju, mislim da Konte i kopira Gvardiolu ali i Murinja mada Murinjo je poceo u zadnje vreme da vodi "losije ekipe finansijski" ako se moze nazvati tako ovo sa Romom i Totenhemom, mada u odnosu na prethodne timove njegove oni jesu to, Roma pre svega. Konte jos providnije kada je osvojio Skudeto sa Interom i kada se znalo da nece moci da trazi sta mu pada na pamet, da ce morati da prodaju najbolje odmah je digao sidro. Jesi u pravu da imaju neki svoj sistem sto se tice igraca koji njima treba i da takve igrace traze. Imate Piolija koji vazi kod ozbiljnik strucnjaka, kotiraju ga kao trenutno top strucnjaka i ako je i dalje za vecinu ljudi on neki osrednji trener. Ali je on trener koji paravi igrace pre svega od mladih i netalantovanih igraca Ok igrace, i njemu dovedu igrace i on mora da ih uklopi. Vidimo primer Kalulua koji je bio Ok igrac mladi i nista vise od toga, ne super talenat. I doveden je kao bek desni, nije stoper jer nema visinu pre svega, 179cm visoki stoperi su pre 30 godina bili niski za to mesto. Ali Pioli mu je nasao mesto i moze da se desi da postane top 1 stoper na svetu ako vec i nije medju 5 sada.
x

xxy

pre oko 1 godinu

Zaslužena pobeda Lacia.Kakvo izvlačenje sada na faul Milinković Savića kada je sve čisto!A onaj panj Sandro zaslužuje da ga Juve otera ko i Alegrija.Gadi mi se više ovakav Juve
F

Forza sarri

pre oko 1 godinu

MOLIM PISAC OVOG TEKSTA DA MI OBRAZLOZI OVU RECENICU “ Ovaj Lacio nije u stanju, verovatno neće biti ni u narednih nekoliko sezona, da napadne "skudeto" “ JA VAS LEPO MOLIM,HVALA
F

Forza sarri

pre oko 1 godinu

“Ovaj Lacio nije u stanju, verovatno neće biti ni u narednih nekoliko sezona, da napadne "skudeto" “ od kud ti ova konstatacija molim te ????? Hahahaha
S

Slaba odbrana

pre oko 1 godinu

Forza sarri-Šta je tu smešno,znaš li ti kad je Lacio zadnji put bio šampion.Ne bi ni sada bili drugi da Juventus nije kažnjen.Bez ozbiljnog ulaganja neće biti dugo šampioni,a godinama prodaju maglu sa SMS,na kraju će ga prodati za neke sitne pare...
М

М21

pre oko 1 godinu

Друга прича би се причала и писала да је поништен реално нерегуларан гол СМС, и то само показује колико су судије у Италији недовољног квалитета, јер да је овакав контакт направио Алекс Сандро према СМС-У у судија би свирао пенал, а овде је очито гурање где реално Сандро удара лопту главом, нема фаула ... Разумем ја да мора да се Јуве на све начине спречи да уђе у ЛШ, али није фора судити непоштено .
W

Wat

pre oko 1 godinu

Izbrojao sam do 10 i samo cu te mirno zamoliti da pazljivo pogledas usporen snimak i da obratis paznju na Sandrova kolena. Ako ti ni to nije dovoljno, idi gledaj karling.
L

Lazio

pre oko 1 godinu

Vi ne samo da ste navikli da kradete nego je to sve preslo bilo koju normalnu granicu. Da je dao faul sinoc za ono pipanje, smejao bi mu se ceo stadion. Navijaci Juventusa, osim onih koji su realni, su toliko navikli da sudije budu na njihovoj strani da vi sad mislite da vas sudije kradu, a realnost je da ste najvece lopine u zabarskom fudbalu. Ali, to je taj mentalitet Juventusa, od uprave kluba koja je lopovska i prevarantska do navijaca kao sto si ti. Slicno kao i navijaci 1927, uvek imate nesto da kazete za sudije a guraju vas svako kolo. Znas kako kazu, ko o cemu, ku*** o postenju.
d

demichelle

pre oko 1 godinu

Problem Laziala se zove Claudio Lotito. Kada bi imali predsednika kluba koji želi da odreši kesu,da dovede i plati-svake godine bi bili tu negde,možda ne za scudeto ali za ligu šampiona sigurno. Da me neko ne shvati pogrešno,čovek je vanserijski sportski radnik i privrednik. Dokazao je to stotinu puta. Ali njegova filozofija je dovesti jeftino,pa prodati što skuplje,ako može. Zato ga godinama već severna tribina nikako ne miriše. Jednostavno,neće da izađe iz zone svog komfora,koliko hoće da da za igrača,nikako da preplati.. Cela čizma vidi da mu fali rezervni špic ali Lotito je rekao nema kupovine do leta i to je tako. Juče sam baš čitao njegov intervju povodom "afere" koju mu neko namešta. Samo se nasmejao. "Svi u Italiji znaju da su moje knjige besprekorne,sve mora da bude u bobu. Gde su mene našli da prozivaju?" Ozbiljna njuška Italo loptanja,mada mu u Rimu i dan danas prebacuju i pogrdno nazivaju "prizetkom".. ( Oženio se svojevremeno bogatom rimskom naslednicom iz porodice Mezzaroma i što bi mi rekli "ušao u lovu"..)

Sakur

pre oko 1 godinu

Nema rezervnog spica jer je imobili uslovio da se ne dovodi jer ne trpi konkurenciju
C

Cehlse

pre oko 1 godinu

Slicno je bilo i sa Celzijem, prvi dio sezone toplo-hladno a u drugom dijelu su bili odlicni, osvojili LE…Cak je i Sarri izjavio da su u 2.dijelu sezone bili odlicni.
G

Gosthjk

pre oko 1 godinu

Steta sto nije uzeo titulu sa Napolijem, bas nije imao srece. Ali kvalitet niko ne moze da mu ospori. Samo sto nije trener za klubove koji traze instant uspeh, kao sto je Celsi bio, ali za klubove sa projektom i strpljenjem, odlican!
n

nidza1981

pre oko 1 godinu

Lazio je objektivno tim od 6-10 mesta. Jedan napadac, 0 klupa. Eto koliko znaci trenet. Steta sto Lolitu to nista ne znaci, investirace opet minimalno.
F

Forza Lazio

pre oko 1 godinu

I onda će za LŠ da dovedu nekog Murićija za 3 miliona i da to bude vrhunac kupovine Lotita.
c

cv

pre oko 1 godinu

Ozbiljan trener!
M

MuM

pre oko 1 godinu

Osvojio i titulu pre par godina! 😉
g

gost 22

pre oko 1 godinu

Relano sa ovim timom je napravio cudo,bez rezervnog napadaca igra celu sezonu..
I

Ivan OL 91

pre oko 1 godinu

Lako je u Italiji biti u vrhu, kad se mnogi timovi trkaju ko će više da prospe bodova. Tim koji ispada od AZ Alkmara ne može biti jak.
a

aliiii

pre oko 1 godinu

Su najjaci sto su prvi u precenjenoj engleskoj i ispadaju od cetvrtoplasiranog tima u portugalskoj ligi :)))))
E

Enrike

pre oko 1 godinu

Druze poznajes fudbal vise od 80% nasih trenera,svaka cast za text...
T

Trpke

pre oko 1 godinu

Sto je najfascinantnije,Nema vise onog umiranja u lepoti po cenu rezultata. Lacio je prosle sezone primao gol I po’ u proseku,ove ni jedan.. Kad bi dobio 100+ miliona budzet za par svojih pojacanja,mogao bi im i titulu doneti