Nikola Ilijev (levo) u dresu reprezentacije Bugarske (©AFP)
Nikola Ilijev (levo) u dresu reprezentacije Bugarske (©AFP)

Saša Ilić dobija pojačanje iz milanskog Intera

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 16:30

CSKA iz Sofije radi na angažovanju 19-godišnjeg ofanzivnog veziste Nikole Ilijeva

Odigrao je CSKA iz Sofije veoma dobru sezonu, bolju nego što je iko očekivao. Do samog kraja je tim koji trenira srpski strateg Saša Ilić bio u konkurenciji za titulu, u samom finišu je Ludogorec odbranio zvanje prvaka Bugarske. Ipak, čelnike prestoničkog kluba to nije obeshrabrilo, naprotiv. U CSKA su rešeni da naprave za sledeću sezonu još jači tim.

Došli su do sada Matijas Feton (Grenobl), Brajan Kordoba (Amerika Kali), Sejni Sanjang (Hoks), Marin Orlinov (Liteks) i Mičel Estada (Toluka, pozajmica), a na njih je CSKA potrošila oko 3.000.000 evra. Neće se stati na tome, bugarski mediji javljaju da bi uskoro mogao da bude angažovan i ofanzivni vezista Intera iz Milana, Nikola Ilijev.

Izabrane vesti

Reć je o 19-godišnjem fudbaleru iz Bugarske, koji je u omladinskoj kategoriji pokazao vrhunski talenat, zbog čega je zapao za oko Nerazurima. Inter ga je 2020. godine kupio od Boteva za 500.000 evra, a od tada Ilijev igra za omladinski tim u Primaveri.

Na 50 utakmica za mladu selekciju Intera u prvenstvu je postigao 12 golova i zabeležio 10 asistencija, a igrao je i omladinsku Ligu šampiona (četiri gola na devet utakmica). Sada bi konačno bugarski reprezentativac mogao da se oproba i na seniorskom nivou, ukoliko se dogovori sa CSKA.

Naime, Ilićev klub pokušava da dovede Ilijeva na pozajmicu, s tim da Italijani zahtevaju od CSKA da preuzme kompletnu platu na sebe. Pregovara se i oko klauzule po kojoj bi Armejci mogli da otkupe talentovanog fudbalera.

CSKA će ove sezone igrati kvalifikacije za Ligu konferencije. Kreće od 2. kola, a rival 27. jula i 3. avgusta biće joj rumunski predstavnik Sepsi.


tagovi

Bugarska 1Saša IlićCSKA SofijaInter MilanLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara