Saša Ilić (©Starsport)
Saša Ilić (©Starsport)

Saša Ilić na pragu eliminacije velikana, PAO bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.01.24. | 12:23

Kup Grčke: Atromitos na svom terenu brani gol viška (2:1) danas (18.00) protiv tima koji je krajem prošle godine preuzeo Fatih Terim

Srpski stručnjak Saša Ilić je preporodio Atromitos. Od kluba koji je preuzeo u zoni ispadanja uspeo je da ga dovede u sigurnu luku i da se bori za plej-of u šampionatu Grčke. Šansa da se napravo nešto više je Kup Helena. Klub nekadašnjeg asa Partizana je na pragu eliminacije velikog Panatinaikosa. U prvom meču četvrtfinala, tim iz Atine je slavio protiv Zelenih sa 2:1.

Ukoliko PAO pobedi sa golom razlike igraće se produžeci i eventualno penali. Ilić ne može da računa na kompletan tim. Kavelas je van stroja zbog virusa, a povređeni su i Andreas Kuen, Denzel Jubitana i Maksim Imerekov. Vajdi Kešrida se vratio sa Kupu afričkih nacija, ali se vratio povređen, pa ni na njega srpski stručnjak ne može da računa. Islanđanin Samjuel Fridđonson i dalje nije spreman, kao i levo krilo Jorgos Covaras.

Izabrane vesti

Era iskusnog srpskog trenera Ivana Jovnovića na klupi Panatinaikosa je završena, a nije se zasad proslavio ni turski sturčnjak Fatih Terim koji je stigao u Atinu pre nešto više od mesec dana. Vicešampion Grčke ima dva vezana poraza. Pre tri dana je izgubio na Tumbi od PAOK-a u Solunu sa 2:1, a junak meča bio je Bugarin Kiril Despodov.

18.00: (9,50) Atromitos (4,80) Panatinaikos (1,30)

Saša Ilić je dve godine igrao za Galatasataja, ali mu tada nije bio trener legendarni Turčin Terim koji nešto ranije napustio klupu Lavova i preselio se na klupu reprezentacije Turske. U startnu postavu Panatinaikosa najavljen je Filip Mladenović, dok će rezerva da bude Filip Đuričić. Najbolji strelac tima Focis Joanidis je povređen, a mogao bi da bude spreman za nedelju. On je postigao osam golova u šampionatu Helena. Vagijanidis je van stroja naredne dve nedelje, a gostima će nedostajati i Šporar, Verbič, Huankar, Magnuson i Palmer Braun.

20.00: (1,20) PAOK (6,25) Panseraikos (11,0)

Atromitos je pobedio giganta na dve poslednje utakmice. U šampionatu Grčke je bilo 3:2 krajem prošle godine.

Podsetimo, mečevi u Grčkoj se igraju bez publike zbog nereda navijača. Aris je već u polufinalu, dok su PAOK i Panetolikos blizu plasmana među četiri najbolja tima u ovom takmičenju.

KUP GRČKE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

16.00: (2,45) Panetolikos (3,05) OFI (2,90), prvi meč: 2:1

18.00: (9,50) Atromitos (4,80) Panatinaikos (1,30), prvi meč: 2:1

20.00: (1,20) PAOK (6,25) Panseraikos (11,0), prvi meč: 4:0

***kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1GrčkaAtromitosSaša IlićIvan JovanovićPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara