(© MN Press)
(© MN Press)

Saša Ilić ulazi u stručni štab reprezentacije Srbije

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 08:45

Kao jedan od Piksijevih saradnika

Dobiće Saša Ilić novu funkciju u Fudbalskom savezu Srbije. Aktuelni selektor mlađih kadeta (generacija dečaka rođenih 2004. godine) biće prekomandovan u stručni štab seniorske selekcije, kao jedan od saradnika Dragana Stojkovića.

Vest je plasirao dnevnik Blic, uveravajući da legendarni kapiten Partizana ima velike šanse da dobije još jedan angažman u FSS. Ovoga puta prilikom projektovanog leta Orlova ka Mundijalu u Kataru.

Izabrane vesti

Po okončanju igračke karijere, Saša je najpre bio pomoćnih kadetske reprezentacije, potom i njen glavnokomandujući, a u međuvremenu ga je Ilija Stolica kooptirao u stručni štab mlade selekcije Srbije. Ako bi došlo do saradnje, Ilić bi drugi put bio uz najbolje srpske fudbalere, leta 2018, na poziv Mladena Krstajića, zajedno sa Dejanom Stankovićem, bio je uz reprezentaciju, kao savetnik, na pripremama u Austriji pred Prvenstvo sveta u Rusiji.

Najave da bi Saša Ilić mogao da bude novi član Piksijevog stručnog štaba poklapaju se sa rečima baš Mladena Krstajića, nedavno je napomenuo da se mesta selektorovih pomoćnika maltene biraju po ključu, tako što bi jedan trebalo da bude blizak Crvenoj zvezdi, jedan Partizanu. Ako je takva praksa u FSS zaista primenjiva...

Ranije se pominjalo da će saradnici Dragana Stojkovića biti Bratislav Živković, Marko Perović (pomoćni treneri), Aleksandar Kocić (trener golmana), Stevan Dika Stojanović (verovatno, u ulozi direktora), te stručnjak za kondicioni pripremi igrača, Japanac Katšuhito Kinoši.

Orlovi let ka Kataru počinju 24. marta protiv Republike Irske u Beogradu, na stadion Crvene zvezde tri dana kasnije dolazi Portugalija, dok se prvi ciklus kvalifikacija u Grupi A završava pretposlednjeg dana ovog meseca, gostovanjem Azerbejdžanu.



tagovi

Saša IlićDragan Stojković PiksiFSSFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara