(©Starsport)
(©Starsport)

Saša Stamenković četiri godine proveo u Sabahu: Podsećaju na TSC, uvek igraju ofanzivno

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 10:50

Partizanov evropski rival na skeneru bivšeg golmana Zvezde

Prva Partizanova evropska prepreka – Sabah. Azerbejdžanski klubovi više nisu tolika nepoznanica ni za naše ljubitelje fudbala, imali su poslednjih godina solidne uspehe na međunarodnoj sceni, ali Sabah ipak jeste enigma.

U pitanju je relativno mlad, nov klub, kojem je ovo prvi izlazak na evropsku scenu. Međutim, ima ko da predstavi Sabah – Saša Stamenković. Nekadašnji golman Crvene zvezde, sada Mladosti iz Lučana, proveo je četiri godine u azerskoj „Zori“, kako bi se preveo na naš jezik naziv ovog kluba.

Izabrane vesti

Stamenković je u razgovoru za Novosti da bi najpribližnije opisao Sabah iskoristio „dublera“ sa srpske scene.

„Podsećaju na TSC, a za to je najzaslužniji trener Murad Musaev. Zadovoljstvo mi je što sam radio sa njim, vrhunski trener i čovek. Sa Krasnodarom je ušao u Ligu šampiona. Najinteresantniji igrač im je Mikels, a nedostajaće im Ukrajinac Kaščuk, koji je otišao ovog leta. Musaev preferira 4-3-3, svako zna šta radi na svojoj poziciji. Igraju jako ofanzivno i imaju igrače za to“, pričao je Stamenković za Novosti.

Izneo je golman Lučanaca i svoju prognozu dvomeča sa crno-belima.

„Za mene ne bi bilo iznenađenje da odigraju dobro protiv Partizana i da prođu. Prednost crno-belih je iskustvo u Evropi, baš me zanima kako će to izgledati. Godinama sam želeo da Karabag ili Nefči izvuku Zvezdu ili Partizan“.

Ipak, Stamenković neće gledati meč u četvrtak. Imaće neka preča posla.

„Neću biti u prilicu da gledam prvu utakmicu, jer ću tada dočekati neke navijače Zvezde koji dolaze na Sabor trubača u Guči“, uz osmeh je poručio Saša Stamenković.


tagovi

Saša StamenkovićFK PartizanSabahLiga konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara