Ilija Stolica i Kvinsi Menig (© FK Partizan)
Ilija Stolica i Kvinsi Menig (© FK Partizan)

Sastav Partizana za utakmicu sa Klužom: Holender u špicu, Fejsa u vezi

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 16:43

Popoviću prednost na početku priprema

Novi trener, novi ambijent, novi tim. Za premijeru ovog leta, specifičan, uslovljen činjenicom da nisu svi igrači na raspolaganju Iliji Stolici, a opet zanimljivih rešenja.

Za kontrolni meč sa Klužom (17.30, TV Arena Premijum 2) Stolica se opredelio za Filipa Holendera u napadu, što je možda jedna od najvećih promena u odnosu na kraj prethodne sezone, kad je Rikardo Gomeš bio neprikosnoveni špic. Reprezentativac Zelenortskih Ostrva je na raspolaganju, ali je moguće da je umoran usled napornih treninga i to je prilika koju će nekadašnji član Lugana pokušati da iskoristi. Pogotovo što nije imao baš mnogo prilika u prvenstvu iza nas da igra u prvih 11. Posebno ne u ulozi centarfora.

Izabrane vesti

Što se tiče odbrane, sve je kao što je najavljeno. U odsustvu Igora Vujačića i Siniše Saničanina (priključili se ekipi tek danas posle produženog odmora usled obaveza u reprezentacijama Crne Gore i Bosne i Hercegovine), kao i činjenice da je mladi Mihajlo Ilić u Slovačkoj na EP za omladince, Stolica nema centralne defanzivce, zbog čega je pribegao altenrativnim rešenjima u liku veziste Marka Jevtovića i levog beka Zlatana Šehovića. Na desnoj strani odbrane pojaviće se novajlija iz BATE Borisova Aleksandar Filipović, na suprotnoj Slobodan Urošević, kao jedan od najstandardnijih fudbalera Parnog valjka u prethodnom prvenstvu, dok će među stativama biti Aleksandar Popović. Iako je Nemanja Stevanović okončao prethocni ciklus kao prvi golman, izbor Popovića je donekle očekivan, jer je sa Stolicom sarađivao u mladoj reprezentaciji.

Što se tiče srednjeg reda, na pozicijama zadnjih veznih pojaviće se Saša Zdjelar (u ovoj situaciji kapiten) i napokon oporavljeni Ljubomir Fejsa, uloga organizatora poverena je Bibarsu Nathu, dok bi po krilima trebalo da dejstvuju Kvinsi Menig i Nemanja Jović.

Na klupi za rezerve su, između ostalih, Terzić, Lutovac, Milovanović, Baždar, a s obzirom da se tek priključio ekipi u Ptuju, neće se skidati Patrik Andrade.

Sastav Partizana za meč sa rumunskim Klužom izgleda ovako: Popović – Filipović, Šehović, Jevtović, Urošević – Zdjelar, Fejsa – Menig, Natho, Jović – Holender.


tagovi

FK PartizanLjubomir FejsaIlija StolicaFilip Holender

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara