Kilijan Mbape i Karim Benzema (Reuters)
Kilijan Mbape i Karim Benzema (Reuters)

Sat vremena dosade... A onda ludnica! Supertandem Benzema – Mbape uzeo Špancima Ligu nacija

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.10.21. | 22:48

Francuzi osvojili jedini trofej koji im je nedostajao

Po dva puta su Francuzi u fudbalu osvajali svetske i evropske titule. Imaju i dva trofeja u Kupu konfederacija, olimpijsko zlato, a od večeras i trofej Lige nacija!

U čudnom finalu na San Siru, Francuska je preokretom protiv Španije na krilima Karima Benzeme i Kilijana Mbapea slavila 2:1 i osvojila jedini bitan trofej koji joj je nedostajao.

Izabrane vesti

Delovalo je da će ovo biti jedno od najgorih finala u novijoj istoriji fudbala! U ovom veku je San Siro bio domaćin dva dosadna finala Lige šampiona koja su rešena na penale. Dueli Bajerna i Valensije (2001), odnosno Reala i Atletika (2016).

Ali ovo što smo večeras videli u prvih sat vremena igre od Španaca i Francuza je i ta pomenuta finala za zaborav činilo kao ludu zabavu. Fudbalska dosada na San Siru u prvih 60 minuta je bila za nevericu. Pogotovo što su oba tima u polufinalima pružila sjajna izdanja i najavili finalnu borbu za pamćenje. Ali oba selektora kao da su želeli da sačekaju grešku ovog drugog i da ispadnu pametnjakovići.

Luis Enrike je izveo skoro identičan tim kao protiv Italije u polufinalu. Jedina promena je bila štoperska rotacija Laport umesto Garsije. Nije mnogo menjao ni Didije Dešan. Kimpembe umesto Lukasa Ernandeza u poslednjoj liniji i Šuameni umesto Rabioa koji je razočarao protiv Belgije. Ali ti isti timovi koji su blistali pre par dana, danas su delovali kao da ih je neko začarao u prvom poluvremenu...

Španci su imali jedan šut u okvir gola, Francuzi nijedan. Jedini šut Sarabije je bez većih problema zaustavio Loris, dok su Benzemu u opasnoj situaciji neutralisali Aspilikueta i Simon. Bila je tu i još jedna kontroverzna situacija kada je lopta pogodio Kundea u ruku ali nedovoljno da se svira penal. Mršavo i bledo poluvreme...

Francuzi su ostali bez povređenog Varana na poluvremenu i ušao je Upamekano a interesantno je da selektori aposlutno ništa nisu želeli da menjaju u napadu. Enrike je bio zadovoljan dominacijom u posedu lopte, Dešan valjda činjenicom da nije primio gol.

I drugo poluvreme je krenulo bez uzbuđenja, a onda je posle sat vremena počela ludnica!

Taman kada je tinejdžer Jeremi Pino ušao umesto Sarabije u timu Španije... Superofanizvni Teo Ernandez je doneo Francuzima pobedu protiv Belgije u polufinalu, a i večeras je prvi ušao u šansu. Posle kombinacije Mbapea i Benzeme, Milanov bek se ubacio u napad i pogodio prečku.

Prečka Španije se još tresla, a na drugoj strani se već zatresla mreža Španaca! Buskets je poslao sjajan pas, Upamekano nije dobro reagovao i Ojarzabal je majstorski provukao loptu pored Lorisa u suprotan ugao.

Slavlje Španaca se još nije ni stišalo, a na drugoj strani su se radovali Francuzi. Majstorija neverovatnog Karima Benzeme. Reči nisu potrebne, uživajte u videu...

Meč se rasplamsao. Glavom je probao Pogba ali je Simon odbranio. Potom je Mbape pokušao da lobuje španskog golmana. Na drugoj strani je Rodri tukao glavom pored stative.

Sevalo je pred oba gola, a mrežu je u 81. minutu zatresao Kilijan Mbape. Iako je izgledalo da je u ofsajdu, ipak nije bio. Erik garsija je zakasnio... Sjajno se Mbape otvorio na pas Ernandeza, izašao sam na Simona, prodao mu biciklicu i doneo vođstvo Galskim petlovima.

Usledila je totalna ofanziva Furije. Loris je strašnom paradom sprečio Ojarzabala da postigne drugi gol, a onda i u 95. minutu još jednom odbranom spasao Francuze kada je cela Španija bila u njihovom kaznenom prostoru.


tagovi

Kilijan EmbapeKarim BenzemaMikel OjarzabalLiga nacijaFudbalska reprezentacija ŠpanijeFudbalska reprezentacija Francuske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara