Malkom (©Reuters)
Malkom (©Reuters)

Saudijci stigli do Rusije: Zenit ostaje bez najboljeg strelca

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.07.23. | 01:33

Malkom dobio dozvolu za odlazak u Al Hilal

Rastrčali su se predstavnici klubova iz Saudijske Arabije po celoj Evropi, a stigli su i do Rusije. Po pisanju tamošnjih medija, najbolji strelac šampionskog Zenita i kompletne Premijer lige - Malkom - mogao bi u narednih nekoliko dana da postane igrač Al Hilala.

Klub koji je već doveo Sergeja Milinković-Savića, Rubena Nevesa, Kalidua Kulibalija i trenera Žorža Žesusa, dobio je zeleno svetlo iz Sankt Peterburga da pregovara sa 26-godišnjim Brazilcem o detaljima ugovora i čitav posao trebalo bi da bude završen u narednih nekoliko dana.

Izabrane vesti

Ipak, informacije o visini obeštećenja, s obzirom na to da Malkomov ugovor sa Zenitom važi do leta 2027, dosta su oprečne. Uglavnom se veziju za vrednost brazilskog napadača na Transfermarktu, koja glasi 30.000.000 evra, ali ima i onih koji navode da Zenit neće pristati na iznos manji od 40.000.000 evra, koliko je 2019. platio Barseloni za dolazak Brazilca.

Igrajući za ruski klub krilni napadač iz Brazila je u 109 utakmica dao 42 gola i asistirao za 24. Zaključno sa prošlom sezonom četiri puta uzastopno bio je prvak Rusije, a u međuvremenu je sa Brazilom osvojio Olimpijske igre u Tokiju i postao A reprezentativac.

Prošle sezone je u 27 prvenstvenih utakmica dao 23 gola, što mu je bio ubedljivo najbolji učinak u karijeri. U Barseloni se nije snašao i izborio za zapaženu minutažu zokom sezone 2018/2019, a pre odlaska u Španiju igrao je za Bordo i Korintijans.

Imajući u vidu da je ruskim klubovima zabranjeno učešće u međunarodnim takmičenjima koje organizuje UEFA i veliko je pitanje kada će im ponovo biti dozvoljeno, odluka Zenita da pusti Malkoma u Saudijsku Arabiju, pritom za visoko obeštećenje, nije iznenađujuća.


tagovi

MalkomZenitLetnji prelazni rok 2023Al Hilal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara