(©Reuters)
(©Reuters)

Saudijski klubovi u Ligi šampiona? Boban tvrdi: Suluda izmišljotina

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.08.23. | 12:02

„Sva UEFA takmičenja igraće samo klubovi iz Evrope“, kaže prvi operativac Unije iz Niona

Lansirali su Italijani informaciju da će Saudijci zatražiti od UEFA mesto za njihovog prvaka u Ligi šampiona od 2024. godine, što je izazvalo pometnju u svetu evropskog fudbala.

Navodno, Arapi su zainteresovani za mesto u reformisanoj Ligi šampiona, koja će od sledeće sezone imati 36 klubova učesnika. I jasno je da bi UEFA na konto toga dobila ozbiljnu finansijsku injekciju, kroz sponzorstva ili kako god.

Izabrane vesti

Ipak, iz Niona stiže oštra poruka da od toga nema ništa. Prvi operativac UEFA za sportska pitanja, Zvonimir Boban, demantuje da postoji takva mogućnost, a kamoli da je neko uopšte razmišljao ili pričao o tome.

„To je suluda izmišljotina navodno ozbiljnog lista iz Italije. Ozbiljni novinari i novinske kuće nas pitaju da li je nešto istina ili nije, ne lupaju ovakve gluposti. Ligu šampiona, kao i sva UEFA takmičenja igraće samo evropski klubovi, to je predsednik Čeferin rekao sto puta. Izgleda da nije lako slušati i napisati istinu, ali u takvom ludilu živimo. Ili bolje reći - neki žive", rekao je Boban.

Međutim, mnogi su sto puta rekli nešto, pa sutra porekli. Nije lako odupreti se milijardama sa Bliskog istoka. Vremena da se i mišljenje u UEFA promeni još ima...


tagovi

UEFALiga šampionaZvonimir Boban

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara