Sautgejt mešao karte, Saka prelomio, Griliš istakao kandidaturu za startera na Euru (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 02.06.21. | 22:51

Austrijanci poklekli u 57. minutu, u 88. se povredio Trent Aleksander-Arnold

Uspešna pretposlednja provera pred Evropsko prvenstvo za selekciju Engleske. Činjenica nedostajali su protiv Austrije fudbaleri Mančester junajteda i Sitija, njih osmorica, pa nije merodavan utisak koji su izabranici Gereta Sautgejta ostavili na Riversajdu u Midlzbrou. Od selekcije koja je rame uz rame sa Francuskom, bar na osnovu kvota proglašena favoritom za osvajanje Eura, pre svega igrački očekivalo se znatno više - 1:0.

Kako je rešio da odmori članove mančesterskih velikana koji su imali dužu sezonu od ostalih, utakmicu je počeo Džesi Lingard koji se ne nalazi na spisku putnika za Euro, a u drugom poluvremenu mahom su ulazili fudbaleri istog statusa kao i ofanzivac Vest Hema (pod ugovorom sa Junajtedom). Štoperski tandem činili su Konor Koudi i Tajron Mings, a defanzivac Aston Vile je u prvom delu nagovestio zašto će teško videti terena na Euru.

Izabrane vesti

U jednom duelu bez lopte u kaznenom prostoru, počastio je Sašu Kalajdžića laktom u lice. Taj detalj promakao je glavnom sudiji Vizeru, ali nema sumnje da je Austrija komotno mogla da dobije penal, a Mings crveni karton.

Za prvih 45. minuta Gordi Albion je stvorio jednu ozbiljnu priliku. Radila je kombinacija Džek Griliš - Hari Kejn, a najbolji strelac Premijer lige u minuloj sezoni šutirao pravo u Bahmana koji mu je skratio ugao. Činjenica, osim pomenute šanse koju je kreirao Griliš, nije bilo mnogo upotrebljivih lopti za Kejna. Ipak, plejmejker Aston Vile je sigurnošću sa loptom u nogama nagovestio da bi mogao da bude starter 13. juna protiv Hravatske, iako je zbog povrede propustio dobar deo sezone u Premijer ligi.

Desetak minuta po startu drugog dela Engleska je pokazala delić potencijala, ali je akcija završena golom uz dosta sreće. Belingem je iščačkao loptu na sredini, Griliš ekspresno spoljnom uposlio Kejna, a onda nastavio trk. As Totehema je pokušao da odigra dupli pas, Zabicer je intervenisao, ali tom prilikom poslao loptu u noge Bukaju Saki pred kojim se ukazala prazna mreža. Epilog je bio gol kojim je Saka posle Tea Volkota (2008.) i Aleksa Oksled Čemberlena (2012. i 2013.) postao treći Arsenalov tinejdžer koji je postizao gol za Englsku.

Moglo je lako da se završi bez pobednika, da u 81. minutu Džordan Pikford loše postavljanje nije kompenzovao odbranom vrhovima prstiju. Mogao je Zabicer da postigne divan pogodak, ali ovako Englezi nastavljaju seriju pobeda koja je povećana na četiri utakmice.

Namerio je Sautgejt da na Euro povede četvoricu desnih bekova i sigurno mu nije bilo prijatno u 88. minutu kada se povredio Trent Aleksander-Arnold. Koliko ozbiljno, ostaje da se vidi...

I da u sudijskoj nadoknadi Oli Votkins i Dominik Kalvert-Luin povukli su kontru koja nije imala blistavu budućnost, a Austrija je odgovorila protiv udarom u poslednjim sekundama. Zabicer je majstorski pronašao Gregoriča, ali je udarac glavom završio pored gola. Ko zna šta bi bilo da se umesto njega u šansi našao dvometraš Kalajdžić...

Nešto ranije budući fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Dragović imao je priliku da iz prvog lica vidi koliko je Dominik Kalvert-Luin radio na odrazu.

Za četiri dana Engleze očekuje okršaj sa Rumunijom, a nedelju dana kasnije, prva, a na papiru i najzahtevnija utakmica u grupnoj fazi protiv vicešampiona sveta.

ENGLESKA- AUSTRIJA 1:0 (0:0)

/Saka 57/

Engleska (4-3-3): Pikford - Aleksander-Arnold, Mings, Koudi, Tripije - Rajs, Belingem, Griliš - Saka, Kejn, Lingard.

Danska (4-3-2-1): Bahman - Dragović, Hintereger, Fridl - Lajner, Baumgartner, Lajmer, Šlager, Alaba - Zabicer, Kalajdžić.


tagovi

EURO 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara