Sava Petrov posle bizarnog isključenja: Pogrešio sam; imao sam veliku želju da igram na Lužu

Vreme čitanja: 4min | sre. 14.02.24. | 16:14

Napadač Vizele za Mozzart Sport govorio o isključenju nakon šutiranja druge lopte na terenu

Situacija kakva se retko viđa odigrala se u utorak predveče na stadionu Žil Visentea. Doskorašnji napadač Radničkog iz Niša, Sava Petrov, vršio je pritisak na odbrambenog igrača domaćeg tima, a u tom trenutku na terenu su se našle dve lopte. Petrov je šutnuo onu koja mu je bila bliža i umalo pogodio drugu, koja je bila u nogama defanzivca Žil Visentea.

Sudija je prekinuo igru, ali ne da bi se uklonila lopta koja je smetala, već da bi srpskom fudbaleru pokazao žuti karton. Kako je i nekoliko minuta ranije bio zapisan, Petrov je morao van terena, a Vizela meč nastavila sa desetoricom. Uspeli su gosti da sačuvaju 1:0 stečenih u prvom poluvremenu i upišu važnu pobedu u borbi za opstanak u najjačem rangu portugalskog fudbala, ali je posle utakmica najveća pažnja javnosti bila usmerena ka isključenju Save Petrova.

Izabrane vesti

U razgovoru za Mozzart Sport 25-godišnji Beograđanin priznao je da njegova reakcija nije bila ispravna, ali smatra i da je sudija morao ranije da prekine igru zbog dve lopte na terenu.

"Mahinalno sam reagovao, nisam namerno gađao drugu loptu, ali svakako sam pogrešio i žao mi je što sam ostavio ekipu da se bori bez mene. Važno je da smo pobedili. Video sam da se i na televiziji pričalo o toj situaciji, stvarno je diskutabilna jer jer sudija mogao da zaustavi igru i pre nego što sam ja šutnuo loptu, ali sada je gotovo. Bitno je da smo osvojili tri boda, ja neću moći da igram sledeću utakmicu, ali ću se potruditi da budem što bolji u onima koje nas potom čekaju", izjavio je Petrov.

I o prvom žutom kartonu za srpskog napadača u sinoćnjoj utakmici može se polemisati.

"Bio je aut za njihovu ekipu i ja sam poneo loptu trčeći unazad. Bacio sam je posle dve sekunde, ali sudija je bio blizu i odmah je izvadio karton".

Zbog isključenja Petrov će morati da preskoči duel sa Benfikom protiv koje je nedavno upisao prvenac u dresu Vizele. Bilo je to u meču Liga kupa, ali dovoljno samo da se ublaži poraz (1:2). Benfika je otišla u polufinale, a nekadašnjem đaku Partizanove škole za uspomenu ostaje da je prvi gol u Portugaliji dao protiv slavnih Orlova.

"Ta utakmica bila je ogromno iskustvo za mene. Nije mala stvar dati gol klubu takve veličine, ali i zbog toga što sam igrao protiv Di Marije, Žoaa Marija, čuvao me je Otamendi... Kada igraš protiv takvih igrača dobiješ dodatan motiv. Pogodio sam dvadesetak minuta pre kraja, imali smo šanse da izjednačimo, ali nismo uspeli iako po igri možda i nismo zaslužili poraz. Kako bilo, Liga kup je za nas zavšren, a svakako je fokus na prvenstvu i borbi za opstanak", podseća Petrov.

Iako će Vizela bodove spasa verovatno morati da potraži na nekom drugom mestu, gde će prisustvo Save Petrova biti mnogo potrebnije, njemu teško pada to što će propustiti utakmicu na čuvenom Luž stadionu.

"Baš ta utakmica, protiv slavne Benfike u Lisabonu, bila mi je jedan od najvećih motiva za dolazak u Portugaliju. Slušao sam i od saigrača da je atmosfera na Lužu fenomenalna i mnogo mi je žao što neću moći da igram u nedelju. Šta da se radi, utakmice posle te, protiv Estorila i Portimonensea, rezultatski su nam mnogo bitne i spremam se za njih, a verujem da će ekipa dobro izaći protiv Benfike i pružiti adekvatan otpor, pa ćemo videti šta će to doneti".

S obzirom na to da je u januaru potpisao ugovor na dve i po godine, imaće bivši napadač niškog Radničkog još prilika da igra protiv Benfike ukoliko Vizela sačuva status prvoligaša. On veruje da hoće.

"Protiv Žil Visentea smo ostvarili mnogo važnu pobedu koja nam daje pozitivan osećaj i samopouzdanje za dalje. Ekipa ima kvalitetne igrače, stigla su dobra pojačanja i svi u klubu verujemo da ćemo uspeti da izborimo opstanak. Neće biti lako jer je portugalsko prvenstvo zaista jako, ali optimizam nije bez osnova".

Dotakao se Petrov i atmosfere u Vizeli, za koju je dosad sakupio tri nastupa.

"Lepo sam prihvaćen od svih u klubu, imao sam pomoć Aleksandra Busnića koji je tu od letos i našao mi se pri ruci da se brzo adaptiram. Odmah sam ušao u jak ritam i posle tri-četiri treninga zaigrao u prvoj postavi. Znao sam da me čeka borba za opstanak i da neće biti lako. U takvoj situaciji su i treninzi intenzivniji, treneri se trude da svi budu motivisani i da grizu, ali meni to ne smeta. Generalno je mnogo velika razlika u odnosu na Srbiju, igra se brže i snažnije, na boljim terenima... Nadam se da ću opravdati očekivanja zbog kojih sam doveden i pomoći ekipi da ispuni cilj", zaključio je napadač Vizele u razgovoru za naš portal.


tagovi

Sava PetrovPortugal 1Vizela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara