Sava Petrov (@Starsport)
Sava Petrov (@Starsport)

Sava Petrov protiv Benfike upisao prvenac, ali nije sprečio lisabonski derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.02.24. | 02:08

Doskorašnji napadač Radničkog iz Niša dao svoj prvi gol u Portugaliji

Krajem januara Sava Petrov je za nešto manje od 100.000 evra prešao iz niškog Radničkog u Vizelu i već u drugom nastupu za portugalski klub uspeo je da se upiše u strelce. I to, protiv slavne Benfike.

Pogodak nekadašnjeg đaka Partizanove škole, ipak, nije bio dovoljan domaćinima da spreče lisabonski derbi u polufinalu Liga kupa Portugalije. Benfika je pobedila sa 2:1, pa će Orlovi na megdan Sportingu u borbi za finale.

Izabrane vesti

Kao i pre pet dana u prvenstvenom susretu sa Vitorijom Gimaraeš, Petrov je bio starter, s tim da ovaj put nije odigrao ceo meč. Protiv slavnog kluba iz Lisabona na terenu je proveo 70. minuta, a u 68. je vešto reagovao na slab šut saigrača i uspešno skrenuo loptu iza leđa Anatolija Trubina.

Benfika je, međutim, u tim trenucima već imala dva gola prednosti, stečena preko Artura Kabrala u 34. i Žoaa Marija u 65. minutu, što je gostima bilo dovoljno da stignu do plasmana u narednu rundu.

Za Petrova je svakako važno da je probio led. Priliku da nastavi u istom ritmu imaće u utorak protiv Žil Visentea u gostima, a zatim sledi i prvenstveni okršaj sa Benfikom, ovaj put u Lisabonu.



tagovi

Sava Petrov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara