Stefan Savić u duelu sa Aleksandrom Mitrovićem (©Reuters)
Stefan Savić u duelu sa Aleksandrom Mitrovićem (©Reuters)

Savić bi voleo da bude optimista, ali nije: Teško da će Bugarska da pobedi u Leskovcu

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 10:09

Crnogorcima je za plasman na Evropsko prvenstvo neophodno da pobede Mađarsku u Budimpešti (nedelja, 15), ali i da istovremeno Srbija izgubi pred svojim navijačima

Fudbalska reprezentacija Crne Gore je svoju realnu šansu da se plasira na Evropsko prvenstvo ispustila u Beogradu, porazom od Srbije (3:1). Iako teorija još postoji, Sokolovi moraju da pobede Mađarsku u Budimpešti (nedelja, 15), a da Orlovi istovremeno izgube od Bugarske u Leskovcu, Crnogorci baš i ne veruju u taj scenario. Ili barem ne žele da javno govore o njemu, protiv uroka.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca te selekcije, nekadašnji štoper Partizana i dugogodišnji defanzivac madridskog Atletika Stefan Savić, priznao je da je bio utučen posle gola Mađarske u 97. minutu meča sa Bugarskom (2:2). Tim bodom Mađari su obezbedili plasman na završni turnir u Nemačkoj, a Saviću i njegovim saigračima je ostala trka sa Srbijom za drugo mesto.

Izabrane vesti

Šteta što je Bugarska primila taj gol, imali bismo veliku šansu u poslednjem meču da sve zavisi od nas. Nije prošlo, idemo dalje, pozitivno je to što je ekipa i pored toga izašla na teren na pravi način protiv Litvanije (2:0) i odigrala jednu od boljih utakmica u poslednje vreme”, rekao je Savić.

Računajući prijateljske utakmice, ovo će da bude peti susret Mađarske i Crne Gore. Zasad su Sokolovi zabeležili dva trijumfa, dok su preostala dva meča završena remijima, uključujući i prvi duel u kvalifikacijama u junu ove godine (0:0). Mađari, dakle, još ne znaju za trijumf nad Crnogorcima.

Nisam znao za taj podatak, ali se i mnogo ne obazirem, jer je svaka utakmica priča za sebe. Mađarska je vrlo kvalitetna reprezentacija koja se kvalifikovala za Euro pre poslednjeg kola. Mi imamo potrebu da pobedimo, oni ne, jer su već ostvarili plasman, ali siguran sam da će i pored toga izaći jako i kvalitetno da bi se predstavili publici na pravi način i proslavili odlazak na Evropsko prvenstvo”.


15.00: (1.85) Mađarska (3.50) Crna Gora (4.40)


Da li očekuje pobedu Bugarske u Leskovcu? Nije Savić preveliki optimista, ali...

Dok god postoji, treba se nadati i vjerovati, jer fudbal je čudna igra i sve je moguće. I da nemamo tu malu šansu isto bismo izašli na teren da se takmičimo. Kada igrate za reprezentacuju motiv i želja nikada nisu bili sporni. Pokušaćemo da u lepom ambijentu, u pravoj fudbalskoj atmosferi, odigramo dobru utakmicu i ostvarimo pobedu. Naravno, osluškivaćemo rezultat sa drugog meča, iako znamo da će biti dosta teško”, zaključio je Savić.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović smatra da je dovoljan motiv to što će Crna Gora da zabeleži najveći bodovni saldo u kvalifikacijama od razlaza sa Srbijom. Već ima 11 poena, rekord je do sada bio 10.

Na poslednjih pet utakmica smo dali barem po jedan gol, želimo da nastavimo taj trend. Osvojili smo 11 bodova i mislim da je to premalo na osnovu onoga kako smo u većini mečeva izgledali na terenu. Iako ni 11 bodova nije malo, ako se prisetimo pre 12 godina kada je i 12 bodova bilo dovoljno za drugo mesto i baraž… Mi želimo da uvećamo tu brojku, videćemo koliko će i za šta to da bude dovoljno“, istakao je Radulović.

KVALIFIKACIJE ZA EP - 10. (POSLEDNJE) KOLO

Nedelja

15.00: (1.18) Srbija (8.50) Bugarska (16.0)

15.00: (1.85) Mađarska (3.50) Crna Gora (4.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Crne GoreFudbalska reprezentacija Mađarskereprezentacija MađarskeStefan Savićfudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara