Savić: Ne odustajem od sna, pokušavamo iznova i iznova

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.10.23. | 08:33

Štopera Crne Gore nije obeshrabrio poraz od Srbije

Poraz u Beogradu (1:3) ostaće upamćen kao tačka na najveću priliku aktuelne generacije Crne Gore da se domogne nekog velikog takmičenja. Spoticanja Orlova uticala su da gosti na stadion Rajko Mitić stignu u poziciji da i sa bodom sačuvaju sudbinu u sopstvenim rukama, ali je kvalitet Srbije doneo prevagu u završnici i srušio snove Sokolova.

Istovremeno svesni ispuštene šanse, ali i činjenice da su pružili maksimum, gosti su napustili Ljutice Bogdana, a pomešane emocije nije skrivao ni Stefan Savić sumirajući utiske za Mozzart Sport.

Izabrane vesti

"Presudio je individualni kvalitet koji pravi razliku. To je prednost Srbije. Borili smo se do samog kraja, pružili kvalitetno prvo poluvreme, ali nas je Srbija u drugom pritisla i nismo izdržali. Imali smo dosta rovitih igrača i niz problema sa povredama tokom čitave nedelje. Na kraju smo odigrali korektu utakmicu. Šteta što rezultat nije bio bolji, ali šta je tu je".

Dva lica u dva poluvremena potvrda su da Crna Gora nije imala snage da izdrži ritam koji je nametnula Srbija.

"Napravili smo dosta problema u prvom poluvremenu, imali nekoliko dobrih akcija i kontri, postigli gol, ali na kraju nismo imali snage da nastavimo u istom ritmu i u drugom poluvremenu".

Igri Orlova značajno su doprineli igrači koji su dobili šansu sa klupe Sergej Milinković Savić i Filip Kostić.

"Ušli su Sergej i Kostić, Srbija je zaigrala dosta ofanzivnije i nismo izdržali ritam rivala. Imali smo problema sa fizičkom spremom i to se odrazilo na igru".

Uprkos porazu posle kojeg su Crnogorci ostali samo u teoriji konkurenti za drugo mesto, iskusni štoper istakao je da se nada da propuštena šansa nije i poslednja za njegovu generaciju da se plasira na neko veliko takmičenje.

"Ne odustajem od sna. Uvek ću težiti istom cilju sa Crnom Gorom. Dajemo sve od sebe, često se povređeni vraćamo u klubove, pokušavamo iznova i iznova... Nadam se, ako ne mi, da će onda sledeća generacija uspeti da se plasira na veliko takmiečnje".

Skroman fond igrača Sokolovi su u velikoj meri nadomestili borbenošću.

"Pohvalio bih sve momke. Svako pruža maksimum, bilo da igra minut ili svih 90. Imamo sjajnu atmosferu i žao mi je što nemamo priliku da se kvalifikujemo. Možda je sve zbog nedostatka fudbalskog kvaliteta, ali imamo grupu odličnih momaka i nije mi toliko žao kada vidim sa kakvim ljudima delim svlačionicu", rekao je Savić uz osvrt na domete Orlova:

"Srbija ima dosta individualnog kvaliteta i nedostaje možda samo da se dodatno uigra defanzivno. Ne mislim samo na poslednju liniju, već celu ekipu. Kvalitetna su reprezentacija koja može da ima fine rezultate na turniru".


tagovi

reprezentacija Crne Gorefudbalska reprezentacija SrbijeEURO 2024Kvalifikacije za Euro 2024Stefan Savićkvalifikacije za EP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara