Savić: Pokazali smo da smo dominantniji od svih ekipa

Vreme čitanja: 3min | ned. 14.04.19. | 09:17

„Oni su zasluženo na drugom mestu, želim im puno sreće u polufinalu protiv Partizana i voleo bih da se nađemu u finalu, pa ko bude bolji“, poručio je štoper crveno-belih.

Kapiten Crvene zvezde Vujadin Savić nije krio zadovoljstvo nakon ostvarene pobede u derbiju prvog kola plej-ofa Superlige, koja je ekipu Vladana Milojevića približila odbrani šampionske titule.

Crveno-beli su sinoć na stadionu Rajko Mitić savladali drugoplasirani Radnjički iz Niša i pobegli mu na sedam bodova udaljenosti, što će najverovatnije biti nedostižna prednost za ekipu Nenada Lalatovića do kraja sezone.
"Radnički je dosta dobro igrao, imali su nekoliko kornera u prvom poluvremenu i neke svoje prilike, imali smo i mi naše koje nismo iskoristili. Mislim da smo zasluženo pobedili i da smo na korak od titule, koja nam je cilj, naravno pored kupa, koji silno želimo", rekao je Vujadin Savić.

Izabrane vesti

Crveno-belima su dosuđena dva jedanaesterca, dok Nišlije žale za jednim s početka utakmice, koji nije dosuđen.
"Stvarno ne znam da li je bio penal, bio sam daleko da bih mogao da vam kažem. Što se naših penala tiče, moje mišljenje je i da smo pre toga mogli da dobijemo jedan penal za nas. Mislim da su oba dosuđena čista penala, ali opet, pogledaću snimak. Isto kažem i u toj situaciji za njih, treba videti snimak. Ali, mislim da smo svakako pokazali da smo dominantniji od njih i od svih ekipa ovde. Oni su zasluženo na drugom mestu, želim im puno sreće u polufinalu protiv Partizana i voleo bih da se nađemu u finalu, pa ko bude boli".

Savić i Milunović su u potpunosti neutralisali najboljeg strelca prvenstva Nermina Haskića.
"Radi se o iskusnom i stvarno dobrom igraču, nije slučajno na vrhu liste strelaca, danas je cela ekipa odigrala odlično, kao i Milunović i ja, nismo ostavili prostora Haskiću, kao ni ostalim igračima. Odigrali smo odlično, kompaktno. Imali su par kornera, imaju dobre skakače, dobre izvođače prekida, tu šansu kod 1:0 za nas, ali Borjan je dobro intervenisao. U ovakvoj utakmici protivnik mora da vam stvori jednu ili dve šanse, hvala Bogu Borjan je bio na pravom mestu".

Očekivala se bolja poseta na stadionu Rajko Mitić.
"Žao mi je što je došao ovako mali broj navijača, nešto više od 10.000, nadao sam se da će biti 25-30.000. Mislim da smo zaslužili, nismo imali bolje rezultate od ovih iz prošle i ove godine, igramo odličan fudbal, možda je vreme uticalo, možda su se ljudi istrošili zbog košarke... Nadam se da će ih biti što više, a onima koji su došli se zahvaljujem".

Ko je želja u eventualnom finalu kupa?
"Imaćemo jedan derbi sad na Marakani i radujemo se tome, a voleo bih sa Radničkim da igramo finala. Pružili su dobru partiju, mislim da su ovo dve najbolje ekipe, iako Partizan ima stvarno fenomenalnu ekipu, samo što imaju loše rezultate, ali ovde imam više drugara, pa bih eto zbog toga nešto više želeo da oni prođu u finale".

Da nije bilo podele bodova, titula je mogla da bude proslavljena praktično još sinoć.
"Meni je žao, da se nisu delili ovi bodovi mislim da bismo odavno bili šampioni, to jest posle ove utakmice. Ali i ovih sedam bodova je velika prednost, ima još šest utakmica i sigurno nećemo posustati dok ne budemo zvanično šampioni".

Da li je večiti derbi u podsvesti?
"Ne, trenutno je kup u podsvesti, dugo Crvena zvezda nije osvojila kup, pogotovo duplu krunu. Na dobrom smo putu, uvek se osvrćemo samo na narednu utakmicu. Biće vremena da razmišljamo o derbiju i  da se dobro pripremimo za tu utakmicu. Odigrali smo dva derbija nerešeno, mislim da imamo kvalitetniju ekipu i voleo bih da priredimo i nama i našim navijačima da slavimo ove sezone i u derbiju".

Foto: MN Press


tagovi

Vujadin Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara