Dejan Savićević, ©Reuters
Dejan Savićević, ©Reuters

Savićević: Proširenje lige – nikad više

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.05.20. | 11:29

„U ovom formatu manje ima prostora za mućke“, kaže prvi čovek FSCG

Na Balkanu svaki fudbalski savez tera svoju politiku. Srbija se opredelila za nastavak sezone i proširenje lige, u BiH se gotovo sigurno neće igrati ovog leta, dok će se sezona nastaviti i u Crnoj Gori, ali neće biti povećanja broja klubova u narednoj takmičarskoj godini.

Predsednik FSCG Dejan Savićević je u dogovoru sa klubovima odlučio da se prvenstvo na terenu dovede do kraja, po pravilima koja su ustanovljena pre nego što je počelo. Dakle, sa ispadanjem iz lige i promocijom iz nižeg ranga.

Izabrane vesti

Dok sam ja predsednik saveza, liga se neće širiti. Sadašnji format je teži, igra se četvorokrućno, ali ima mnogo manje prostora za mućke. Dosta smo gurali glavu u pesak, više nema potrebe. Liga sa 10 klubova se pokazala najboljom do sada. Da imamo 12 klubova bilo bi kao da se vraćamo pet-šest godina unazad. Ja hoću da idemo napred. Odluka da se prvenstvo reši na terenu je najsportskija“, rekao je Savićević za Pobjedu.

Lider crnogorskog fudbala je odahnuo i što više nema, kako kaže, dopisa iz UEFA o sumnjivim mečevima u ligi.

Sistem sa 10 prvoligaša je najbolji, a o tome svedoči činjenica da više nema izveštaja UEFA o sumnjivim mečevima. Utakmice su 99,9 odstoi takmičarske. Sagledavajući sve, smatram da smo postupili ispravno“, istakao je Savićević.

Fudbalsko prvenstvo Crne Gore nastaviće se 30. maja.


tagovi

Crna GoraDejan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara