(©Star sport)
(©Star sport)

Savo - Deki 20:20

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.06.20. | 09:53

Izjednačen bilans u drugom delu sezone

Na jučerašnjem gostovanju u Senti, Crvena zvezda je zabeležila drugi prvenstveni poraz u sezoni i prvi u drugom delu sezone otkako je na klupu seo Dejan Stanković. Taj poraz se nadovezao na onaj iz Kupa Srbije protiv Partizana što je tek prvi put u poslednje tri godine da je Crvena zvezda poražena na dva meča u domaćim takmičenjima zaredom. Očigledan je pad u formi srpskog šampiona koji nije uspeo da zadrži fokus i koncentraciju posle overavanja titule na Banjici.

Sa porazom od TSC Bačke i jučerašnjom pobedom Partizana nad Čukaričkim, večiti rivali su stigli do identičnog prvenstvenog učinka u drugom delu sezone. Otkako je Dejan Stanković seo na klupu crveno-belih, osvojio je 20 bodova u Superligi. Identičan učinak u tom periodu ima njegov rival i prijatelj na klupi crno-belih Savo Milošević. Oba trenera večitih su u 2020. godini zabeležili po šest pobeda, dva remija i jedna poraz u prvenstvenim utakmicama. Na Stankovićevoj strani je nešto bolja gol-razlika. Zvezda je u prvenstvenim mečevima pod njegovom komandom dala 21 i primila samo četiri gola. U istom periodu, Miloševićev Partizan je dao 20, a primio osam golova.

Izabrane vesti

Da je njihova trka krenula od nule, danas bismo imali situaciju da večiti rivali kolo pre kraja imaju isti broj bodova u trci za titulu. S obzirom da bi odlučivao međusobni skor koji je takođe bez pobednika (jedini njihov večiti derbi je završen 0:0), na kraju bi gol-razlika bila na Zvezdinoj strani.

Ipak, bodovni kapital koji je Dejan Stanković nasledio od Vladana Milojevića se pokazao nedostižnim za Miloševića i Partizan u drugom delu sezone koja je pride sakrećan i za plej-of deo šampionata. Miloševiću za utehu ostaje da je direktno preko večitog rivala stigao do finala Kupa Srbije i da će imati šansu da sezonu ipak završi osvajanjem trofeja.

Finiš sezone nije dao takmičarsku dramu jer je Crvena zvezda u prvom delu sezone napravila veliku bodovnu zalihu, ali prema onome što je viđeno u drugom delu, deluje da nas naredne sezone čeka zanimljivija šampionska trka. 


tagovi

Dejan StankovićSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara