Savo Milošević (©Reuters)
Savo Milošević (©Reuters)

Savo Milošević bez najboljih u Luksemburgu

Vreme čitanja: 3min | čet. 16.11.23. | 11:20

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo: Selektor Zmajeva odmara Džeka i Pjanića, van stroja zbog povreda Šehić, Kolašinac, Ahmedhodžić i Barišić

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

S obzirom na to da nijednom do sada nije igrala na Evropskom prvenstvu, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u ove kvalifikacije ušla sa jednim jedinim ciljem - izboriti plasman na kontinentalni šampionat. Međutim, vrlo brzo je bilo jasno da od toga neće biti ništa. Bar kroz kvalifikacije.

Izabrane vesti

Potrošena su dva selektora Faruk Hadžibegić i Meho Kodro, jer su porazima od Luksemburga, Islanda i Slovačke izgubljene šanse za jedno od mesta koje kroz grupu vode na Evropsko prvenstvo. Sabrali su se u fudbalskom savezu BiH i odlučili da se uzdaju u treću sreću. Doveden je Savo Milošević kojem takođe nije krenulo bajno. Upisana je rutinska pobeda nad Lihtenštajnom, a onda je usledio domaći debakl od Portugalije.

Jasan stav čelnika saveza je taj da je sve podređeno baražu koji je Zmajevima obezbedio bivši selektor Ivailo Petev. Utakmice doigravanja su na rasporedu u martu, a do tada će Savo Milošević pokušati da pronađe modus kako napraviti rezultat i ostvariti zacrtani cilj.

20.45: (2,95) Luksemburg (3,30) Bosna i Hercegovina (2,60)

Utakmice u oktobarskom ciklusu su već zaboravljene, dok će novembarske poslužiti za isprobavanje novih igrača. Selektor Zmajeva je tako odlučio da poštedi najbolje igrače poput Edina Džeka, Miralema Pjanića, dok zbog povreda neće biti Ibrahima Šehića, Seada Kolašinca, Anela Ahmedhodžića i Adriana Leona Barišića. Dakle, više od polovine tima koji je u prethodnim mečevima bio standardan.

Novembarski ciklus BiH će otvoriti večeras (20.45) gostovanjem u Luksemburgu. Ekipi koja je najzaslužnija za to što su nade Zmajeva u odlazak na EP raspršene još početkom kvalifikacija. Odneli su Luksemburžani sva tri boda iz Zenice i potpisali otkaz tadašnjem selektoru Faruku Hadžibegiću. Potom, u nedelju će u Zenicu stići selekcija Slovačke, čime će biti okončana ova grupa kvalifikacija za EP.

Ako nema rezultatskog onda će jedan od motiva za večerašnji trijumf biti i osveta domaćinima za pomenuti meč. Pride, biće to i prilika za novopečene reprezentativce poput Nermina Zolotića, Harisa Hajradinovića, Harisa Tabakovića da pokažu da li zaslužuju da nose dres BiH.

20.45: (1,75) Slovačka (3,50) Island (5,00)

Međutim, sve to je jasan pokazatelj šta će biti u fokusu Zmajeva. Rezultat sigurno neće, jer će dosta novajlija dobiti šansu, što je u najavi i istakao Savo Milošević.

"Sigurno je da će neki biti u startnoj postavi, ali ne možemo zameniti sve igrače. Bila bi to prevelika promena. Imamo dve utakmice i sigurno da će biti šanse da svi dobiju minute. Dobra prilika za one koji su do sada manje igrali, da pokažu koliko znaju i mogu li zameniti ove koji nedostaju. Bitno nam je da se pripremimo za igru na rezultat jer će to biti najvažnije u baražu. Bitna nam je utakmica jer moramo da imamo jasnu sliku šta je to što treba da radimo u martu. Siguran sam da će momci ove utakmice shvatiti ozbiljno i da ćemo ostvariti zacrtano“, istakao je Milošević pred duel sa Luksemburgom

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Četvrtak

GRUPA A

18.00: (40,0) Kipar (20,0) Španija (1,03)

18.00: (3,05) Gruzija (3,35) Škotska (2,35)

GRUPA F

18.00: (7,50) Azerbejdžan (4,40) Švedska (1,45)

18.00: (12,0) Estonija (5,60) Austrija (1,27)

GRUPA G

18.00: (5,40) Bugarska (3,60) Mađarska (1,70)

20.45: (1,35) Crna Gora (5,20) Litvanija (11,0)

GRUPA J

20.45: (50,0) Lihtenštajn (25,0) Portugalija (1,01)

20.45: (2,95) Luksemburg (3,30) Bosna i Hercegovina (2,60)

20.45: (1,75) Slovačka (3,50) Island (5,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Savo MiloševićFudbalska reprezentacija BiHreprezentacija Luksemburga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara