Savo Milošević: Idealna varijanta - u Mančesteru 10 odsto bolji nego u Humskoj, da pokažemo da nije bilo slučajno...

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.11.19. | 09:58

„Ukoliko izdržimo pritisak čuvenog stadiona i igrački pritisak na terenu u prvom poluvremenu onda možda i imamo neke šanse“, ističe trener Partizana pred gostovanje na Old Trafordu

Otišao je Partizan na Ostrvo sa idejom da bude još bolji nego u Humskoj. Mnogim timovima odseku se noge pri pomisli gostovanja na Old Trafordu (makar je tako bilo u prošlosti), malo je onih koji sebi dozvoljavaju luksuz da se nadaju bodu ili tri protiv Mančester junajteda, međutim, u taboru sprskog predstavnika u Ligi Evrope deluju odvažno pred meč na kultnom stadionu.

Optimizam im je porastao usled utiska da su pre 13 dana bili ako ništa drugo ravnopravan, u nekim segmentima bolji rival od engleskog velikana, sad se nadaju da bi sličnu igru mogli da repriziraju pred očima Ostrvljanima. Samo da sad rezultat bude drugačiji, iako su svesni da je to u domu Crvenih đavola vraški težak posao i za jače timove od crno-belih.
„Bilo bi idealno kad bismo ponovili sve ono što smo radili u Beogradu i da odigramo još pet, deset odsto bolje“, jednom rečenicom Savo Milošević crta skicu za gostovanje u četvrtom kolu Grupe L (četvrtak, 21 čas, RTS 1, TV Arena sport 1).

Izabrane vesti

To znači – dati gol?
„I gol i generalno igra. Mislim da možemo bolje. U početnih dvadesetak minuta prvog meča bili smo malo impresionirani protivnikom, sad već znamo s čime ćemo se suočiti, očekujem bolju reakciju od početka. Naravno, biće mnogo teže, Mančester igra kod kuće, svuda na svetu domaća ekipa ima prednost. Moraćemo da se adaptiramo i na tu situaciju i ukoliko uspemo da izdržimo pritisak velikog, čuvenog, stadiona i igrački pritisak na terenu u prvom poluvremenu onda možda i imamo neke šanse“.

Šef struke Partizana je predočio kako neće menjati igračku filozifiju i potvrdno odgovorio na pitanje da li publika može da očekuje napadačku igru njegovog tima i na terenu premijerligaša, dodao da ima loša igračka iskustva u dresu Aston Vile na Teatru snova, ali se nada da bi na bazi skoro svih dosadašnjih evropskih utakmica Partizana mogao da ućari nešto u gostima slavnom klubu.
„Ekipa je motivisanija za Ligu Evrope (u odnosu na Superligu), pogotovo kad je reč o ovakvom protivniku, ali s obzirom na njegovu snagu i veličinu, to ne mora da bude nikakva garancija. Najbitnije je da pružimo maksimum, vidimo gde smo u ovom trenutku. Izmerili smo se pre 13 dana, videli da možemo, a bilo bi dobro da to potvrdimo. Onda će to značiti da meč u Humskoj nije slučajnost“.

Pre tri dana Parni valjak je pregazio Vojvodinu (4:0), tim Olea Gunara Solskjera izgubio uz još jednu bledu igru u Bornmutu (0:1), ali je pitanje da li ti rezultati mogu da igraju bilo kakvu ulogu pred ovaj meč.
„Gore je po nas što je Mančester izgubio. S obzirom da dosta škripi u Premijer ligi, gledaće da završi posao u Ligi Evrope što pre. Znam kako bih ja razmišljao. Probaće sve da sutrašnju utakmicu dobije, što znači da nas čeka još teži posao nego u Humskoj. Kad je u pitanju njihova ekipa, ne mogu da tvrdim, ali verujem da će u odnosu na prvi meč početi još neki prvotimci. Svojih 11 još ne mogu da otkrijem“.

Pre dve sedmice iz Partizana su imali opravdane pritužbe na arbitražu Havijera Estrade Fernandeza. Sad priželjkuju da finski sudija Matijas Gestranijus imati isti aršin za oba rivala.
„Nadam se da posle meča nećemo pričati o suđenju. To bi bilo najbolje“ dodao je Savo Milošević, koji će pre početka susreta na Old Trafordu znati rezultat iz Nursultana, gde se sastaju Astana i AZ Alkmar. „Sve je moguće. Astana je uspešno završila prvenstvo Kazahstana, može da se posveti Ligi Evrope, verovatno je žulja rezultat iz Haga (0:6), očekujem zato da proba, a ako proba ništa nije isključeno“.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara