(Reuters)
(Reuters)

Savo Milošević: Trebalo je da igramo pametnije u poslednijh deset minuta, da zaustavimo igru, pravimo faulove

Vreme čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 11:40

„Imali smo previše igrača na protivničkoj polovini kada nije bilo potrebe za tim“, smatra selektor Bosne i Hercegovine

Imali su sve, nisu dobili ništa. Reprezentativci Bosne i Hercegovine su prešli put od ekstaze od razočaranja u samo tri minuta. Pred kraj utakmice su vodili protiv Ukrajine, a brzopozetno ostali bez mogućnosti da se bore za plasman na Prvenstvo Evrope.

Selekcija Sergeja Rebrova je golovima fudbalalera iz Primere, Romana Jaremčuka i Artjoma Dovika, preokretom trasirala put ka finalu baraža, gde će joj rival biti Island (26. marta u Vorclavu), dok je Sava Miloševića ostavila – utučenog.

Izabrane vesti

Kako i ne bi kad su Zmajevi bili na pragu podviga.

Ne znam za novinare ili navijače, ali nemam nijednu jedinu zamerku igračima. Ne bih imao dušu kada bih prigovorio bilo šta. Neutralisali smo ozbiljnu ekipu 80 minuta, onda je došlo do konfuzije u poslednjih deset. Delom zbog izmena, delom zbog pada koncentracije usled umora. To je fudbal, mali pad je bio dovoljan. Žao mi je, jer smo uspeli da pariramo Ukrajincima, a na kraju smo izgubili. Momcima ne mogu ništa da zamerim, sve drugo može je moja krivica ili odgovornost“, istakao je Savo Milošević.

Srpski strateg je došao na selektorsku poziciju jesenas, u završnici kvalifikacija, kad je već postalo jasno da BiH ne može kroz grupu da se domogne Nemačke. Od tog trenutka je isticao da je baraž, izboren kroz Ligu nacija, njegov fokus. Selekcija jeste izgledala dobro, ali ni iz petog pokušaja nije slavila u doigravanju, čime je nastavila neslavnim stazama prethodnika.

Ne mogu da komentarišem situacije od ranije. Suštinski smo na terenu bili ako ne bolja, onda iskusnija ekipa po godinama. Mogli smo malo pametnije da odigramo završnih deset minuta. Plan igre koji smo imali su momci poštovali do tog 85. minuta, tada bi većina iskusnih ekipa bi više zadržavala igru i koristila neke vanfudbalske stvari, a to nismo radili i to je razlog što smo primili dva gola. Da samo samo malo iskusnije razmišljali u tom periodu, zaustavili igru, pravili prekide... No, nismo. Minut pre gola Ukrajinaca imali smo šansu za 2:0 i nismo uspeli. To je moje objašnjenje za ovu utakmicu“.

Milošević je suočen sa pitanjem izmena, od kojih su dve bila iznuđene.

Plan uvijek postoji, imali smo dve spremne iznmene, kada se desila povreda Ahmedhodžića, pre toga Dedić je već od 20. minuta bio povrieđen i na karakter je izdržao do 60. Znali smo da će Dedić u nekom momentu napustiti teren, imao sam drugu ideju i nažalost nisam se na to opredielio. Odlučili smo se na Ćivića i možda je to na kraju presudilo. Igračima apsolutno nemam ništa da zamerim. Dve prinudne zamene su suštinski nam ugrozile dve pozicije, te izmene su dosta promenile i one su moja odgovornost i od toga ne bežim. Krivica i odgovornost su moje“.

Naročito ako se ima u vidu da je Eldar Ćivić minut neposredno pre izjednačenja ostao visoko na polovini protivnika.

Može se reći da je to njegova greška, ali prje svega moja što sam ga stavio. Previše nas je bilo gore i dozvolili smo Ukrajincima kontru u situaciji kada imamo povoljan rezultat. Sada da svaljujemo krivicu na jednog momka... Objasnio sam šta bi iskusnija ekipa uradila, imali smo previše igrača na protivničkoj polovini kada nije bilo potrebe za tim. Nije mi nikada palo na pamet da okrivim bilo koga, sve odluke su moje i mog stručnog štaba. Individualne greške su sastavni deo fudbala. Ako se neki igrač nije snašao na nekoj poziciji to je moja odgovornost što sam ga tu stavio“.

Pošto cilj nije ispunjen, javnost se bavi i statusom Miloševića.

To ne zavisi od mene, sigurno. Postoji niz stvari šta može da se dešava, ali s obzirom na rezultat i sve svesni ste da je to komplikovana priča. Da li bih ostao? Ne bih ni bio ovde da nije tako“, smireno deluje selektor Bosne i Hercegovine.


tagovi

Bosna i Hercegovinareprezentacija Bosne i HercegovineSavo Milošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara