Savo Milošević (©Starsport)
Savo Milošević (©Starsport)

Savo Milošević tužio Olimpiju, potražuje 400.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 19:40

Nepoznanica je hoće li tu svotu morati da mu isplati Milan Mandarić ili novo rukovodstvo na čelu sa Adamom Delijusom

Ljubljanska Olimpija u oktobru je smenila Sava Miloševića posle teškog poraza od Rijeke u prijateljskoj utakmici i niza loših rezultata, a prekid saradnje papreno će je koštati. Milošević je tužio Olimpiju, a Nogomania piše da slovenačkom klubu potražuje 400.000 evra.

Nekadašnjeg trenera Partizana u Ljubljanu je doveo Milan Mandarić, a smenila ga je nova Uprava Olimpije. Srpski biznismen prodao je klub nemačkom preduzetniku Adamu Delijusu, koji ne namerava da isplati Miloševiću ono što mu je sledovalo po ugovoru. Takođe, ni Mandarić ne smatra da je to njegov problem. Svi se peru od odgovornosti.

Izabrane vesti

Postao je Savo Milošević predmet spora, a Milan Mandarić je za Nogomaniju objasnio šta se dešavalo sredinom oktobra u Ljubljani i potvrdio je da je srpski trener tužio Olimpiju.

"Dogovorili smo se da dovedemo njihovog trenera i da ode Milošević. Međutim, nisu imali osnova da potpišu ugovor sa novim trenerom. Otišao sam u SAD i za to vreme je kontaktiran preko advokata da im pošalje dozvolu da razgovaraju sa Miloševićem i da ga otpuste. Nisu uopšte razgovarali sa njim, samo su mu rekli da ne treba da dolazi na trening jer imaju novog trenera", rekao je Mandarić.

Sa mesta šefa stručnog štaba Savo Milošević smenjen je 10. oktobra, a upražnjenu klupu popunio je Dino Skender. Postavio je Adam Delijus novog trenera i pre nego što je formalno preuzeo klub, pa zbog toga Mandarić smatra da nema nikakvu odgovornost i da za poteze odgovornost treba da snosi novo klupsko rukovodstvo, a ne on.

"Sada su to preneli na mene. Milošević je tužio klub. Znate da sam otpustio dosta trenera, ali žao mi je samo Igora Bišćana. Razgovarao sam sa njim i danas smo prijatelji“, dodao je Mandarić.

Bilo kako bilo, Olimpija će morati da isplati Miloševiću novac koji mu je sledovao po ugovoru. Ostaje da se vidi da li će ruku u džep zavući Milan Mandarić ili Aadam Delijus.


tagovi

Savo MiloševićFK OlimpijaOlimpija Ljubljana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara