Savo ne razmišlja o penalima u Surdulici: Cilj je da završimo posao pre toga

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.06.20. | 14:39

"Imamo problem protiv svakog ako nismo koncentrisani od prvog minuta", kaže Milošević

Četiri minule godine zaredom trofej Kupa Srbije je završavao u Partizanovim vitrinama.

Samo je Hajduk iz Splita u doba stare Jugoslavije, na ovom delu prostora, pet puta zaredom osvajao kup, pa je sada Partizan u prilici da izjednači taj rekord. Dele ga još tri koraka do novog podizanja pehara, a prvi je u sredu u Surdulici, gde će crno-bele dočekati Radnik.

Izabrane vesti

Partizan je u velikom stilu nastavio sezonu posle pandemije, zgromio je Mladost za vikend (4:1), tako da sa velikim samopouzdanjem kreće na megdan Radniku. Ipak, trener Savo Milošević upozorava pulene da opuštanja ni na sekund ne sme da bude.

Prva utakmica u nastavku sezone je prošla bezbolno, rezultat je bio dobar, a prošli smo bez povreda, što nam je bila jedna od najvećih briga. Dolazi na red kup, takmičenje koje nas sada najviše interesuje. Čekaju nas, nadam se, tri teške utakmice, uključujući finale, ali neće biti lako. Kup je specifično takmičenje svuda u svetu i moraćemo da budemo na maksimumu ako želimo dobar rezultat“, podvukao je Milošević.

Dobio je Partizan Radnika oba puta u Superligi ove sezone, ali to ništa ne mora da znači pred treći susret ova dva tima.

Svaki protivnik može da bude nezgodan ako ga ne shvatite ozbiljno. Moja ekipa ima taj problem da ako nije koncentrisana, ako nije na najvišem nivou, može da ima problem protiv bilo koga. A, kada smo motivisani i koncentrisani od 1. do 90. minuta, ne plašim se nikog. Ključno je da budemo na maksimumu, onda ćemo izbeći dosta problema“.

Trener Partizana je istakao da njegov tim nije posebno vežbao penale pred put u Surdulicu.

Prvo, mi redovno vežbamo penale, nismo čekali Kup za to. Te mini šuterske vežbe radimo na kraju svakog treninga. Jesenas smo imali velikih problema u realizaciji, dosta smo promašivali šansi, pa smo na to aspektu dosta radili, a u tu završnicu spadaju i penali. Ipak, ne razmišljam o tome ko bi šutirao penale u Surdulici, cilj je da završimo meč pre toga“.

Iako je Partizan ostao bez šansi da se bori za titulu, koju je Crvena zvezda već osvojila, Milošević dodaje i da crno-beli imaju za šta da se bore i u tri preostale utakmice u Superligi.

Logično se nameće da nam je Kup prioritet, ali je bitno da prvenstvo završimo kao drugi. Kup je takmičenje koje je prethodnih godina davalo život Partizanu kao klubu i ove godine je isto tako. Ovih narednih deset dana je krucijalno za nas, jer nismo još obezbedili drugo mesto, tako da ćemo morati da upotrebimo sve što imamo, kako mi u stručnom štabu, tako i igrači na terenu i oni s klupe. Moramo da budemo svi kao jedan“, podvukao je Savo Milošević, trener Partizana.

Meč u Surdulici igraće se u sredu od 17.30 časova.


tagovi

Savo MiloševićFK PartizanRadnik SurdulicaKup Srbije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara