Stevanović, ©MN Press
Stevanović, ©MN Press

Savo pričao strancima o Stevanoviću i uporedio ga s Azarom: Ako ga pustite da se namesti - ubiće vas

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.08.20. | 18:57

"On je krilni igrač, ali njegova sposobnost da postiže golove je neverovatna. Njegov udarac desnom nogom je smrtonosan iz bilo koje pozicije, da li unutar šesnaesterca ili izvan”, rekao je Milošević za sajt Scoutedftbl.com

Filip Stevanović je momak o kome se mnogo priča. Veoma je mlad, a već je privukao pažnju mnogih ljubitelja fudbala širom Evrope.

Tako je i sajt Scoutedftbl.com posvetio temu Stevanoviću, a u pomoć je pozvao Sava Miloševića, trenera Partizana, kako bi rekao koju reč o svom talentovanom igraču.

Izabrane vesti

Milošević je izašao u susret ovom sajtu i opisao neke od karakteristika mladog Stevanovića zbog kojih ga neki nazivaju novim Ronaldom, mada ćemo videti da ga je Milošević uporedio sa Edenom Azarom.

Već smo pisali o tome kako je ovog leta veliki akcenat najvećih timova Evrope na dovođenju mladih igrača, pa ne čudi što je do sada bilo informacija da su brojni timovi gledali Stevanovića, a među njima se pominje čak i Liverpul. Podestimo da je i nedavno Milošević pričao da će Filipova cena, kao i Umara Sadika, ići do 40.000.000 ili 50.000.000 evra.

"Kada se okrene licem prema vama, vi ste ´mrtvi´. On je krilni igrač, ali njegova sposobnost da postiže golove je neverovatna. Njegov udarac desnom nogom je smrtonosan iz bilo koje pozicije, da li unutar šesnaesterca ili izvan. Ako mu dopustite da se namesti i šutira, ´ubiće vas´, rekao je Milošević za portal Scoutedftbl.com.

Naravno, interesovalo je autora kakve sve karakteristike poseduje Stevanović. Trener Partizana nije štedeo reči hvale.

"Već je bio u klubu kada sam ja došao. imao je 16 godina i nešto malo više, tri meseca. Ali, kada igra fudbal, na terenu se to ne vidi. Njegova fudbalska inteligencija je vrlo visoka, a on igra zrelo i to može odmah da se vidi. Eksplozivan je, brz, ima sjajnu tehniku, kombinuje neke stvari koje retko idu jedna sa drugom. Nedostaje mu fizičke snage, ali tehnika je perfektna".

Ipak, Milošević ističe pre svega ljudske osobine mladog talenta koji je u pojedinim momentima zaista pružao bolje igre nego što bi se to očekivalo od igrača rođenog 2002. godine.

"Možda je najvažnije to što je on sjajan i obrazovan momak. Svi smo videli da igrači troše svoj talenat, jer nisu psihički mogli da se izbore sa pritiskom. Ali Stevanović je profesionalac, sluša svakoga. Spreman je da uči bez ikakvog ispitivanja. Zna da je talentovan, ali da mora još više da radi i uči. Još je mlad i spreman je na rad i učenje što je možda i najvažnije".

Fizička sprema je nešto na čemu Stevanović mora da radi…

"Prva stvar koju sam morao da uradim je da ga spremim fizički. Zato sam i doveo, mislim jednog od najboljih kondicionih trenera u Evropi - Marka Stojanovića. Napredovao je mnogo, još je dečak. Njegovi mišići moraju da izdrže zahteve ako želi da igra u prvom timu, u profesionalnom fudbalu. Morate da budete spremni na sve to pre svega", rekao je Milošević.

Dobio je trener Partizana pitanje sa kojim poznatim igračem bi uporedio Stevanovića?

"U nekim stvarima je jedinstven, ali ako bih morao da ga poredim sa nekim poznatim fudbalerom današnjice, rekao bih Eden Azar. Slična težina, visina, tehnika, jak je na lopti i kada se okrene licem ka golu. Ima sjajnu završnicu. Možda je Azar malo snažniji, ali Filip je više igrač koji igra ka golu", zaključio je Milošević razgovor za Scoutedftbl.com.



tagovi

Filip StevanovićSavo Milošević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara