Neprijatne scene na Vajt Hart Lejnu (© Reuters)
Neprijatne scene na Vajt Hart Lejnu (© Reuters)

Scene koje svedoče o rasulu Totenhema: Navijači hteli obračun sa predsednikom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.05.21. | 09:52

Hari Kejn navodno odabrao Mančester Siti, Šeringem ga predlaže Junajtedu

Katastrofalna sezona bliži se kraju. S tim što će, dok drugi budu kovali planove za narednu, Vajt Hart Lajnom, odzvanjati glasovi frustracije. Totenhem tone sve dublje i pitanje je da li slobodan pad može da se zaustavi.

Najpre je eliminisan iz Lige Evrope (poraz od zagrebačkog Dinama), ostao je bez trenera Žozea Murinja, proglašen je članom odmetničke grupe željne više novca preko propalog projekta Superlige, izgubio je finale Liga kupa, a lako bi moglo da se desi da ostane bez plasmana u evropska takmičenja (visi Liga Evrope, nije sigurna ni Liga konferencija), kao i bez ikone kluba.

Izabrane vesti

Poraz od Aston Vile ogolio je nezadovoljstvo navijača poslednjim dešavanjima u severnom Londonu. Publika se vratila na Vajt Hart Lejn posle 15 meseci i umesto da taj gest predstavlja praznik, susret pretposlednjeg premijerligaškog kola pretvorio se u haos. Kako zbog rezultata (1:2), tako i zbog načina na koji su fanovi Totenhema tretirani.

Ulaznica za ovaj susret koštala je 60 funti, a svih 10.000 posetilaca smešteno je na gornji nivo tribina, što dalje od terena i mesta blizu svečane lože. Pretpostavlja se, da ne bi bili u fokusu kamera i(li) da njihovo nezadovoljstvo potezima predsednika Danijela Levija ne bi bilo toliko uočljivo. Samo što se negodovanje nije moglo sakriti. Pre i za vreme utakmice na tribinama su uočeni transparenti „Fudbal je za navijače“, kao jasan odgovor čelnicima da nisu smeli da se igraju sa osećanjima pristalica kad su pre mesec dana odlučili da se pridruže Superligi. Taj potez toliko je razbesneo fanove Spursa da su čekali okidač da dodatno napadnu Levija, ionako omraženog u njiovim očima. Na sve se nadovezala vest kako Hari Kejn želi da napusti Totenhem na kraju sezone, zbog čega su njemu u čast osvanuli transparetni da je „legenda“, uz pokliče:

Hari, želimo da ostaneš“.

(© Reuters)(© Reuters)

Kejn ih je dobro čuo. Na kraju susreta pozdravio ih je tradiconalnim počasnim krugom, kao i svaki put na kraju sezone, samo što je ovaj zaista ličio na oproštaj. Tim pre što britanski mediji donose novu informaciju kako je engleski reprezentativac odbrao Mančester Siti kao narednu desitnaciju i da čeka ishod pregovora dva kluba, uveren da će predsednik Dani Levi popustiti. Navodno, zbog toga što je Kejnu prošlog leta dao reč da će mu izdati dozvolu za odlazak kad ovaj to bude tražio, kao zamenu za uslugu što je najbolji strelac kluba ostao još godinu dana u eri globalne krize. Sad mu se ide i to je dodatni razlog za gnev pristalica koje su se dodatno iznervirale što su skoro sat čekale ostale igrače da ih pozdrave na kraju sezone.

Kako osim Kejna – a u dubokoj senci su iza njega išli Geret Bejl, Dele Ali i Pjer Emil Hojberg – niko više nije bio na terenu, navijači su se osetili posramljeno. Posle dugog čekanja i objave spikera „hvala vam na podršci“, što je trebalo da sugeriše napuštanje stadiona, sjurili su se stepenicama ka predseničkoj loži. Sve u nameri da se obračunaju sa Levijem. Imali bi svašta da mu zamere, što oko Superlige, što oko rezultata ekipe, smene trenera, pada na tabeli koje ih verovatno ostavlja bez UEFA takmičenja. Teži incident sprečili su redari, odvrativši ljutite fanove od namere, ali slike sa Vajt Hart Lejna najbolje svedoče o haotičnoj situaciji u klubu. Kulminiranoj zbog statusa Harija Kejna.

Situaciju oko prve zvezde ekipe prati i Mančester junajted, mada je posle produžetka saradnje sa Edinsonom Kavanijem pitanje da li mu je potreban još jedan provoklasan špic, naročito što na tim pozicijama mogu da se snađu i malo drugačiji profili igrača kao što su Markus Rašford, Mejson Grinvud ili Antoni Marsijal.

Iz ugla Junajteda, ako mogu da ga dovedu – neka ga dovedu. Ipak pričamo o Hariju Kejnu. Vrhunskoj „devetki“ u svetu fudbala. Ljudi pričaju o Erlingu Halandu, izuzetanom mladom igraču, sjajne budućnosti, međutim, Hari Kejn je najbolji centarfor na planeti. Navijači Totenhema ne žele da čuju ovo, ali istu priču slušaju već tri godine: Hari Kejn je fudbaler koji se može dobro unovčiti. Najbolji je i logično je da ga svi žele“, precizirao je Tedi Šeringem, bivši špic i Totenhema i Mančester junajteda.



tagovi

Hari KejnTotenhemnavijačiDanijel Levi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara