Hese Rodrigez (©Reuters)
Hese Rodrigez (©Reuters)

Sećate li se Hesea? I dalje prima 400.000 evra mesečno u Parizu

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 13:15

Deluje kao da nije igrač PSŽ godinama, iako je nedavno igrao protiv Lensa

Sećate li se Hesea Rodrigeza? A, da li znate da je on i dalje na platnom spisku Pari Sen Žermena i da godišnje zarađuje oko 5.000.000 evra. Doduše, bruto, što je nešto ispod 2.500.000 evra neto.

Ako ste pratili nedavni susret PSŽ i Lensa verovatno ste se šokirali kada ste videli Hesea na terenu i to u opremi Svetaca. E, vrlo je verovatno da je to bio njegov poslednji meč kao igrača PSŽ. Naime, Ekip u današnjem izdanju piše da su Hese i PSŽ u procesu raskida saradnje. U Parizu nadali su se da bi mogli nešto da zarade od njegove prodaje i tako poprave finansije, ali celog leta za Hesea nije stigla nijedna jedina ponuda.

Izabrane vesti

Kako na mesečnom planu dobija oko 400.000 evra, na Parku prinčeva pokušavaju da se reše ovog tereta, ali im Hese ne olakšava. Odbija da se odrekne većeg dela garantovane plate zarad otpremnine, a kako se bliži kraj prelaznog roka, obe strane upale su u cajtnot. Hese ne želi na novu pozajmicu, već negde gde bi mogao da okrene novi list i nastavi svoj fudbalski oporavak. Logično, s obzirom da je imao četiri neuspešne pozajmice u Las Palmasu, Stouku, Sporting i Betisu. Upravo je prošlog leta Betis pokušao da ga otkupi od PSŽ, ali su pregovori propali. Hese nije hteo da prihvati platu od 2.000.000 evra bruto.

Sada se za njegove usluge interesuju Valjadolid i klubovi iz MLS i Saudijske Arabije. Ušao je u poslednju godinu ugovora, tako da ima dve opcije – da prihvati manju platu i nastavi sa životom, ili da presedi celu godinu i onda ode narednog leta kao slobodan igrač, sa novcem u džepu.

Hese je za PSŽ odigrao tek 17 utakmica. Jednostavno, od dolaska Tomasa Tuhela odmah je postao prekobrojan i više nikada nije bio onaj igrač iz Reala. Sam njegov dolazak u Pari Sen Žermen leta 2016. godine, u vreme kada je Unaj Emeri još komandovao na Parku prinčeva, još tada je iznenadio fudbalske stručnjake, a ubrzo se pokazalo da dolazak nekada talentovanog krilnog napadača i polaznika Realove škole nije baš bio pametan potez…

Istina, njegovu karijeru razorili su zdravstveni, ali pre svega privatni problemi. Posle oporavka od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta, Hese je prošao pravu buru na porodičnom planu. U vreme kada je prelazio u Pari Sen Žermen putem društvenih mreža saznao je da ima vanbračno dete sa ženom s kojom je imao prolaznu vezu. Posle odrađenog DNK testa potvrđeno je da je Hese otac. Nažalost, 2017. prevremeno mu se rodio treći sin koji je dugo imao ozbiljne zdravstvene probleme. To je ubrzo dovelo do nimalo prijatnog rasturanja sa majkom te bebe, a njihov slučaj čak je završio na sudu gde su jedno drugo tužili zbog različitih stvari.

Sada je njegova realnost potpuno drugačija. Od osvajača Lige šampiona i transfera karijere u PSŽ, sada bi mogao da se zadovolji jedino nekom egzotičnom destinacijom. Ili, eto, tim Valjadolidom…



tagovi

Hese RodrigezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara