Edinson Kavani i Dijego Kosta (©Reuters)
Edinson Kavani i Dijego Kosta (©Reuters)

Kosta otvara vrata Kavaniju, Atletiko skroz menja napad i dobija urugvajski šmek?! PSŽ upleo prste...

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.09.20. | 10:16

U Parizu razmatraju mogućnost dovođenja španskog reprezentativca kao alternativu Mauru Ikardiju, Rohiblankosi imaju i druga rešenja u mislima

Prošlu sezonu Atletiko je završio s napadačkim tandemom Dijego Kosta - Alvaro Morata, a u nastavku ove Dijego Simeone sprema totalno novi dvojac sa Luisom Suarezom i Edinsonom Kavanijem?! Da, vrlo je moguće...

I ne samo to – postoji i realna šansa da se ovakav rasplet zaista dogodi. Svoje prste upleo je Pari Sen Žermen koji i dalje očajnički traga za jeftinim pojačanjima, a u toj potrazi odgovorni u Parizu naišli su na ime Dijega Koste.

Izabrane vesti

O tome ovog jutra piše madridski As, koji tvrdi da je Dijego Kosta i dalje na izlaznoj rampi i da bi do ponedeljka svašta moglo da se izdogađa na transfer pijaci. Kosta je još posle onog gaženja nemoćne Granade sa 6:1 izjavio da neće praviti nikakav problem ako Rohiblankosi budu odlučili da ga prodaju. Njegov agent Žorž Mendeš je poslednjih nekoliko dana proveo prikupljajući ponude za svog klijenta, a jedna od opcija upravo je Pari Sen Žermen!

Francuskom šampionu i dalje treba rezerva za Maura Ikardija, a Atletiko ne bi pravio problem ako PSŽ pokaže dovoljno jaku volju da uzme Brazilca s španskim papirima. Sve je praktično na ljudima s Parka prinčeva. Ako do transfera zaista dođe, Atletiko je već spremio zamenu u liku Edinsona Kavanija.

Matadorovo ime nije strano u tefterima skauta i emisara Atletika. Čolo Simeone godinama tiho pati za Kavanijem kojeg je želeo još dok je ovaj bio u zenitu karijere. A, interesovanje traje i danas. Još zimus, kada je Kavani ušao u poslednjih šest meseci ugovora, pregovaralo se o njegovom dolasku. Atletiko je hteo Urugvajca odmah, PSŽ je za to tražio 20.000.000 evra, što u Madridu prvo nisu hteli da plate, a onda kada su se predomislili iz orkuženja stamenog napadača dolazili su nerealni zahtevi za platu koji su išli čak i do 20.000.000 evra. Tada je sve propalo, a Kavani je i dalje slobodan igrač.

Podsetimo, upravo je plata bila prepreka na putu realizacije njegovog dolaska u Benfiku. Kavani je tada zahtevao platu od 10.000.000 evra neto, za šta na Lužu nisu hteli ni da čuju. Sada je situacija drugačija. Kraj prelaznog roka je iza ćoška, Kavani i dalje nema klub i postao je svestan da mora da žrtvuje malo od godišnjih primanja kako se pijaca ne bi zatvorila, a on i dalje bio slobodan igrač.

Za Kavanija se interesuje i Mančester junajted, s tim što na Old Trafordu malo više razmišljaju o Luki Joviću, koji bi bio jeftinija i mlađa opcija od Matadora.

Međutim i As piše o tome da bi u slučaju da Kavani ne pristane na uslove, Atletiko imao i druga rešenja. Poput Maksija Gomeza iz Valensije, ili Arkadijuša Milika, koga je Napoli ponudio Totenhemu u nadi da će ga se rešiti pre zatvaranja pijace, te Raula de Tomasa iz Espanjola.

Svakako, najprimamljivije zvuči verzija u kojoj će Atletiko imati napad na urugvajski pogon. Plus, na stadionu Vanda Metropolitano se čeka dolazak Lukasa Toreire iz Arsenala, što bi kompletiralo triling urugvajskih reprezentativaca. Svi oni bi se idealno uklopili u Čolov sistem zbog svojih mentalnih i igračkih kapaciteta. Ali, bio bi to potpuno novi Atletiko, čak i ravnopravan kandidat za titulu!

Atletiko večeras nastavlja prvenstvenu sezonu. Rival mu je Ueska, koja je još bez pobede posle tri odigrana meča. Dolazak Luisa Suareza u tabor Jorgandžija "zapalio" je Kolčonjerose, posebno nakon što je debitovao s dva pogotka. Više niko iz napadačke linije nije siguran u početnoj postavi, tako da tradicionalno ne baš efikasan napad Atletika mora da se probudi. Stoga se ne piše dobro Ueski, dojučerašnjem drugoligašu.

PRIMERA - 4. KOLO

Utorak

Sosijedad - Valensija 0:1 (0:0)

/Maksi Gomez 75/

Hetafe - Betis 3:0 (3:0)

/Anhel 13, 42, Kukurelja 39/

Sreda

19.00: (8,00) Ueska (4,20) Atletiko Madrid (1,45)

19.00: (1,70) Viljareal (3,70) Alaves (5,20)

21.30: (1,80) Eibar (3,40) Elče (4,90)

21.30: (1,30) Real Madrid (5,70) Valjadolid (9,00)

Četvrtak

19.00: (1,60) Bilbao (3,50) Kadiz (7,00)

19.00: (1,45) Sevilja (4,40) Levante (7,50)

21.30: (6,00) Selta (4,10) Barselona (1,55)

Granada - Osasuna *odloženo

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Letnji prelazni rok 2020Edinson KavaniDijego KostaAtletiko Madrid

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara