Hasenhitl (© Reuters)
Hasenhitl (© Reuters)

Sedma smena u Premijer ligi: Sautempton otpustio Hasenhitla

Vreme čitanja: 1min | pon. 07.11.22. | 11:23

Kraj posle četiri godine

Lete trenerske glave na početku sezone i u Premijer ligi. Tek je 14 kola odigrano, a već sedmi klub je promenio šefa stručnog štaba. Na takav potez odlučio se Sautempton, koji je u ponedeljak jutro otpustio Ralfa Hasenhitla.

Čelnici kluba sa južne obale rešili su da prodrmaju ekipu posle razočaravajućeg početka sezone i poraza na Sent Džejms parku od Njukasla. Tih 1:4 u subotu označili su ostanak Svetaca u zoni ispadanja, trenutno su 18. na tabeli u konkurenciji 20 ekipa i zato je došlo do smene. Sautempton je dobio samo tri utakmice dosad, od njega su lošiji jedino Vulverhemtpon i Notingem Forest i da bi se tim pokrenuo potrebna je reakcija.

Izabrane vesti

Odlaskom Ralfa Hasenhitla završen je četvorogodišnji mandat Austrijanca na stadionu „Sent Meric“. U tom periodu vodio je 173 utakmice, ali nije mogao da se pozicionira kao bitan faktor u ostrvskom fudbalu, dvaput je završavao na devetom mestu, jednom bio 12, jednom 15, a da ne bi ispao klub će mu dovesti naslednika.

Mada, ne odmah, pošto će na meču Liga kupa protiv Šefild Venzdeja u sredu na klupi sedeti Ruben Selješ. Letos je Španac doveden na mesto pomoćnog trenera, a ranije je istu funkciju obavljao u Nefčiju, Karabagu, Arhusu i Kopenhagenu, a bio je i u mlađim kategorijama Valensije.


tagovi

Ralf HasenhutlSautemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara