Slaviša Jokanović (Reuters)
Slaviša Jokanović (Reuters)

Šefild ima plan: Pozovi Jokanovića za povratak u elitu i debelo ga plati

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.03.21. | 08:11

Klub sa Bramal Lejna zna ko je specijalista za skok iz Čempionšipa u elitu

Šefild Junajted ispada iz Premijer lige. Iako teorija još uvek govori da može da ostane, decenijsko premijerligaško iskustvo uverava da Oštrice neće napraviti čudo u završnih devet rundi i pobediti na većini utakmica. Zato se već sprema strategija za narodnu sezonu i akcija povratka u elitu, a njen epicentar, kako piše britanski San, trebalo bi da bude Slaviša Jokanović.

14.30: (1,25) Čelsi (6,25) Šefild Junajted (11,0)

Izabrane vesti

Kako stvari stoje, odlazećem premijerligašu bi želja da angažuje Srbina mogla da se ostvari ukoliko odvoji pozamašnu količinu novca. Naime, 52-godišnjak trenutno vodi katarsku Al Garafu u čijim redovima debelo zaruđeje. Procene medija na Ostrvu su da će klub sa Bramal Lejna za godišnju platu Jokanovića morati da izdvoji 2.300.000 evra - sa tim novcem, ne bi bilo trenera u Čempionšipu koji više prihoduje.

Želite promociju u Premijer ligu? Pozovite srpskog stručnjaka i problem je rešen. Takvu reputaciju je rođeni Novosađanin ostavio na Ostrvu u protekloj deceniji. Sa druge pozicije u sezoni 2014/15 uveo je Votford direktno u englesku elitu, ali mu porodica Poco nije ukazala poverenje da nastavi putešestvije u Premijer ligi. Isti uspeh ponovio je sa Fulamom tri godine kasnije, ovoga puta kroz plej-of. U najskupljoj fudbalskoj utakmici na planeti Tom Kerni je srušio Aston Vilu na Vembliju.

--------------------------------------------------------------

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100%

za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE.

--------------------------------------------------------------

Jokanović je potom debitovao u mnogi će se složiti, najkonkurentnijoj ligi Evrope, ali je izdržao svega 12 rundi. Posla ga je koštala serija od šest poraza. Nasledio ga je Klaudio Ranijeri, zadržao se nešto više od tri meseca, da bi krajem februara 2019. na klupu seo Skot Parker koji je dan danas tu.

Zanimljivo je to da se uprava Šefilda obratila doskorašnjem stručnjaku Krisu Vajlderu kojeg je smenila, pitavši ga za savet ko bi trebalo da bude njegov dugoročni zamenik od sledeće sezone. Prst je uperio u 41-godišnjeg Velšanina Stivena Kupera koji ima objektivne šanse da na kraju sezone sa Svonsijem izbori promociju u Premijer ligu. Kuper bi bio opcija tek ako ne bi uspeo da lansira Labudove u elitu. U slučaju da klub iz Velsa uđe u društvo najbolji ne bi bilo ikakve logike da Svonsi i on zajedno ne nastave da hrle ka novim izazovima.

Interesovanje za Jokanovića definitivno postoji, a u narednim nedeljama obe strane će razmatrati opcije i mozgati. Nemoguće je da ćete se, kada jednom zagrebete u svet Premijer lige, tek tako odreći mogućnosti da je ponovo dosegnete. Biće tu mnogo pregovora i posla, pre nego što osvajač dve duple krune sa Partizanom, dobije i deveto ime u trenerskom CV-ju.

Za to vreme Oštrice biju bitku i u okviru FA kupa, gde danas gostuju Čelsiju u sklopu četvrtfinala (14.30). Deluje da su i u najstarijem takmičenju došle do kraja puta, jer Plavci još ne znaju za poraz otkako je na kormilo stigao Tomas Tuhel. Potpuno suprotno, posle smene Krisa Vajldera Šefild Junajted je teško stradao na gostovanju Lesteru, gde je primio pet golova. Ujedno, Oštrice nisu uspele da zatresu mrežu na pet od prethodnih šest duela...

ENGLESKA, FA KUP - ČETVRTFINALE

Subota

Bornmut - Sautempton 0:3 (0:2)

/Đenepo 37, Redmond 45+1, 59/

Everton - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Gundogan 84, De Brujne 90/

Nedelja

14.30: (1,25) Čelsi (6,25) Šefild Junajted (11,0)

18.00: (3,05) Lester (3,25) Mančester Junajted (2,40)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Šefild junajtedSlaviša Jokanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara