Šefild je klub vaskrsenja za “propale talente“: I Živković stigao na Bramal Lejn

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.01.20. | 15:55

Čeka se i Panajotis Recos

Malo je klubova u Engleskoj koji imaju toliko čudnu strategiju dovođenja igrača kao što je to slučaj sa Šefild junajtedom. Popularne Oštrice neretko pokušavaju da ožive karijeru onima na koje je večina ljubitelja fudbala i zaboravila. Najnoviji takav primer je Rišairo Živković. Svojevremeno velika nada holandskog fudbala danas je postala novo pojačanje Šefilda, pošto je Živković u klub sa ostrva stigao na pozajmicu do kraja sezone.

Imaće Šefild junajted mogućnost i da otkupi Živkovićev ugovor na kraju sezone. Još nije poznato o kojoj sumi je reč, ali u ovom trenutku je teško proceniti kako će se Živković uklopiti u stil igre u Premijer ligi. Rišairo u ekipu Krisa Vajdlera stiže iz kineskog Čangčuan Jataija, za koji je prethodne sezone igrao dosta dobro i bio strelac 16 golova na 25 utakmica. Ali Premijer liga je sasvim drugi nivo.

Izabrane vesti

Ovo će biti drugo pojačanje za Šefild u januaru, nakon što je u ekipu iz Genka stigao Sander Berge za klupski rekord od 26.200.000 evra, dok se čeka i talentovani grčki defanzivac Panajotis Recos, za kojeg je Leverkuzen svojevremeno Olimpijakosu platio 17.500.000. Upravo je prošao lekarske preglede.

Međutim, ono što Šefild izdvaja od ostalih klubova je sprenost da rizikuju sa “propalim talentima“. Letos su potpisali su ugovor sa Ravelom Morisonom, kojeg je ne tako davno Aleks Ferguson okarakterisao kao jednog od najvećih talenata engleskog fudbala, ali to u praksi niko nije video. Kris Vajdler je pokušao da oživi i karijeru Džeku Rodvelu, bivšem vezisti Mančester sitija i Sanderlenda,  još jednom neostvarenom potencijalu.  A sada i Rišairo Živković, kome se predviđala svetla budućnost, ali su u Holandiji pisalo da su i njegov razvoj usporili problemi sa disciplinom i nesportskim ponašanjem. Upravo zbog stvari koje nemaju veze sa sportom, selektor mlade reprezentacije Holandije Aron Vinter ga je 2014. godine izbacio iz tima uz obrazloženje da se neprofesionalno ponašao.

Posle sjajnih igara u Groningenu, kada je se o njemu pisalo kao o jednom od najvećih talenata Evrope, Živković je otišao u Ajaks, ali je tu sve krenulo po zlu, pa su potom usledile epizode u Viljemu II, Utrehtu, na kraju i Kini. Podsetimo, još 2012. godine se i Fudbalski savez Srbije raspitivao za Živkovića i eventualnu mogućnost da zaigra u dresu Orlova, ali potvrdni odgovor nije stigao. Rišairo je izabrao Holandiju, sad je generalno daleko od bilo kakvog reprezentativnog fudbala.

Možda se na Bramal Lejnu sve promeni.

(FOTO: Twitter/@SheffieldUnited)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara