Seku Sanogo (©Starsport)
Seku Sanogo (©Starsport)

Seku Sanogo dobio srpski pasoš

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.04.23. | 15:41

Državljaninu Obale Slonovače ispunila se želja po odlasku na pozajmicu

Aktivno je Crvena zvezda radila na dobijanju pasoša za Sekua Sanoga dok još dok je strateg bio Dejan Stanković. Crveno-beli podneli su zahtev, u međuvremenu je došlo do rokade na klupi i Miloš Milojević je preuzeo ekipu, a defanzivni vezista nije mu bio u planovima.

Zimus je Seku Sanogo pristao na pozajmicu i preselio se u francusku Ligu 2. Zadužio je opremu Pariza, gde će boraviti do kraja sezone, a danas se stamenom vezisti iz Obale Slonovače ispunila želja – postao je državljanin Republike Srbije.

Izabrane vesti

Prima se u državljanstvo Republike Srbije Sanogo Seku Junior, ime oca N’vafungbe, rođen 5. maja 1989. godine, u Republika Obale Slonovače, državljanin Republike Obale Slonovače”, saopšteno je i ozvaničeno u Službenom glasniku.

Seku Sanogo je dobio srpske papire, kao što su pre njega Mohamed el Fardu Ben, Gelor Kanga… Ali, ovoga puta, nisu stigli na vreme. Neće Miloš Milojević do kraja sezone imati opciju više, pošto se odrekao usluga afričkog veziste.

Večiti rivali su neretko posezali za mogućnošću da izboksuju državljanstvo za strance koji su duži vremenski period u klubu, kako bi im se otvorilo dragoceno mesto u Mozzart Bet Superligi. Jer, i dalje je broj stranaca ograničen. Samo četvorica istovremeno mogu da budu na terenu.

Od igrača iz aktuelnog sastava crveno-belih, Gelor Kanga dobio je srpsko državljanstvo, a kao stranci vode se Osman Bukari, Kings Kangva, Jegor Prucev, te bekovi Aleks Vigo i Irakli Azarov.



tagovi

Seku SanogoFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara