Seku Sanogo se vraća u Švajcarsku

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.01.24. | 12:20

Ovog puta će se boriti za opstanak

Bilo je većih imena, talentovanijih igrača, ali je malo koji stranac ostavio takav trag u dresu Crvene zvezde kao Seku Sanogo. Bivši reprezentativac Obale Slonovače je na Marakani osvojio tri šampionske titule, dve duple krune, igrao proleće u Evropi, i na 99 mečeva dobio brojne duele.

Od 1. jula kada mu je istakao ugovor sa Crvenom zvezdom afrički fudbaler nema klub, ali bi uskoro trebalo da se vrati u Švajcarsku. Tamošnja štampa piše da je iskusni zadnji vezni u poodmaklim pregovorima sa Šafhauzenom, i da ga je uprava tog kluba označila kao potencijalno najveće pojačanje u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Švajcarci pišu da postoje određene prepreke, ali da bi transfer trebalo da se realizuje, te da se Sanogo vrati u zemlju gde se afirmisao. On je još 2010. godine iz rodne Obale Slonovače prešao u Tun, da bi zavidan kvalitet pokazao u redovima Jang Bojsa.

Osvojio je dve šampionske titule sa timom iz Berna, pre nego što je prešao u Al Itihad iz Saudijske Arabije...

U zimskom prelaznom roku 2020. godine prešao je u redove Crvene zvezde. Iako se povredio u uvodnoj fazi priprema, brzo je demonstrirao kvalitet u crveno-belom dresu. Bio je jedan od simbola Stankovićeve Zvezde u evropskim mečevima, standardan član startne postave koji, primera radi, nije imao poraz u večitom derbiju. Pamtiće se da je odigrao na visokom nivpu i na poziciji centralnog beka protiv Ludogoreca.

Šafhauzen je trenutno sa 14 bodova fenjeraš prvenstva Švajcarske. Za Badenom koji je prvi iznad crte zaostaje četiri koraka.


tagovi

Seku SanogoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara