Tite (©AFP)
Tite (©AFP)

Selektor Brazila Tite: Nije grupa smrti, ali Švajcarska i Srbija su eliminisale Italiju i Portugaliju

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 20:27

"Pritom je Kamerun jedna od najboljih afričkih selekcija", rekao je kormilar Selesaa posle žreba za Svetsko prvenstvo u Kataru

Žrebom je odlučeno da se reprezentacija Srbije i četiri godine nakon Svetskog prvenstva u Rusiji na planetarnoj smotri ponovo sretne sa Brazilom i Švajcarskom. Grupa G dopunjena je Kamerunom i opšti utisak je da je jedna od jačih na predstojećem turniru u Kataru. Selektor brazilske reprezentacije Tite izneo je prve utiske i istakao da njegove izabranike čeka težak zadatak.

Podsetio je da su Švajcarska i Srbija prošli direktno na Mundijal ispred selekcija poput prvaka Evrope Italije i Portugalije. Orlovi su u Lisabonu i eliminisali četu Fernanda Santoša i bukirali kartu za Svetski kup.

Izabrane vesti

"Pričamo o selekcijama koje su eliminisale Italiju i Portugaliju, Švajcarskoj i Srbiji. Tu je i Kamerun kao jedna od najboljih afričkih selekcija. Moramo da napredujemo, da se konsolidujemo i radimo naporno da bi im izašli na crtu kako valja", rekao je selektor Brazila.

Smatra da njegovoj selekciji nije pala "grupa smrti".

"Ni smrti ni života, svaki protivnik je težak na svoj način. Portugalija ima grupu sa Urugvajem, Južnom Korejom i Ganom", dodaje Tite.

Po okončanju žreba put mu se ukrstio sa srpskim selektorom Draganom Stojkovićem, pa se našalio.

"Sve je isto, samo nedostaje Kostarika", ističe Tite.

Posebnu pažnju posvetio je Švajcarcima.

"Gledao sam jednu njihovu utakmicu, igrali su odmah posle nas u kvalifikacijama. Bilo je to protiv Italije. Poveli su 1:0, bili blizu da dupliraju prednost i na kraju se zadovoljili remijem. Bila je to utakmica veoma visokog nivoa, ranga Svetskog prvenstva i taj nivo moramo da dostignemo", zaključuje brazilski selektor Tite.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija Švajcarskereprezentacija KamerunaSvetsko prvenstvo 2022Katar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara