Krivopakić (© MN Press)
Krivopakić (© MN Press)

Selektor kadeta pred meč sa Špancima: Pustiću im Piksijeve golove iz Italije i snimke Đokovićevih pobeda nad Nadalom

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.05.22. | 15:37

„Kad je završen žreb rekao sam da je grupa najteža i najjača zato što je Srbija u njoj“, kaže Radovan Krivokapić

Još korak do četvrtfinala. Više od pola puta je savladano, ostala je najteža prepreka. I to u liku reprezentacije Španije koja će biti poslednji rival kadetskoj reprezentaciji Srbije u Grupi C Prvenstva Evrope u Izraelu.

Pred meč odluke, selektor Radovan Krivokapić će primeniti recept sličan onom koji je na Novom Zelandu upalio u slučaju Veljka Paunovića i njegovih Orlića. Pustiće izabranicima snimke iz prošlosti kako bih ih inspiroisao.

Izabrane vesti

„Španija je u ovom uzrastu bila najviše puta prvak Evrope. Gledaćemo da budemo fizički spremni, a taktički mudri. Znamo šta nam je cilj, da prođemo grupnu fazu takmičenja. Imamo veliku šansu, momci su toga svesni, spremni, jedva čekaju meč. Večeras imamo analizu i tom prilikom pustićemo momcima da golove Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Prvenstvu sveta u Italiji 1990. Pustićemo im i pobede Novaka Đokovića nad Rafaelom Nadalom. Da vide kako to rade veliki šampioni“, predočio je Krivokapić.

Kadeti Srbije u prošlosti nisu imali previše uspeha. Iz minula četiri pokušaja nisu prošli grupnu fazu, međutim, selektor ističe da ga to ne dotiče.

Ni sad me taj podatak ne opterećuje, fokus nam je na utakmici sa Španijom. Kakav će odjek da bude u slučaju dobrog rezultata ne znam, ali kada sve prođe, odradićemo analizu i videti šta smo sve uradili. Imali smo zahtevne kvalifikacije, u prvoj fazi odlučujući meč sa veoma dobrom reprezentacijom Hrvatske, zatim u elitnoj rundi duele sa Turskom i Slovenijom, naravno i Velsom. Težak put smo prošli do Izraela, došli do meča sa Španijom i približili se plasmanu u nokat fazu takmičenja. I želimo dalje, želimo da nastavimo put“.

U prva dva kola Srbija je pobedila Tursku i remizirala sa Belgijom. Ako ostane neporažena protiv Crvene furije plasiraće se u četvrtfinale.

Kad je završen žreb rekao sam da je grupa najteža i najjača zato što je Srbija u njoj! Tako razmišljamo od trenutka kad smo izborili plasman na Prventvo Evrope. Gledamo sebe, da u svakom trenutku imamo odgovor na svaki izazove. Ova ekipa je hrabra, krasi je samopouzdanje neophodno za velike rezultate. Nikada ne odustaje. Ima srce, odlučnost, tmski duh, borbenost, požrtvovanost. Naravno, i kvalitet. Do sada nas je to vodilo do rezultata koji smo želeli i mislim da nećemo stati“.

Uoči meča Orlići su posetili Jerusalim, što je na njih ostavilo poseban utisak i moglo bi da deluje inspirativno pred meč sa Španijom (ponedeljak, 16.30, TV Sport klub).

Nemate mnogo prilika da budete učesnici velikog takmičenja kao što je Prvenstvo Evrope. Igra se u Izraelu i njima se upravo ukazala ta šansa, a iskreno nemate mnogo prilika da odete na sveto mesto kao što je Jerusalim i Isusov grob, mesto gde je vaskrsao. Taj odlazak je bila želja svih nas, jeste put bio naporan, ali ništa ne utiče na ono duhovno što smo tamo doživeli svi zajedno“, zaključio je Radovan Krivokapić.



tagovi

kadeti Srbijekadetska reprezentacija SrbijeRadovan KrivokapićEP za kadete

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara