Angelovski (© Reuters)
Angelovski (© Reuters)

Selektor Makedonaca: Publika zna da smo odigrali kvalitetno

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 20:56

„Pokazali smo da smo zasluženo na EP“, kaže Igor Angelovski

Druga utakmica, drugi poraz. Kad se pogedaju rezultati ispalo bi da je Severna Makedonija oba susreta na Prvenstvu Evrope izgubla glatko, međutim, kao što je Austrijancima odolevala do desetak minuta pre kraja (1:3), tako je u Bukureštu u drugom delu pretila Ukrajincima (1:2), prepolovila zaostatak, imala šanse da izjednači.

Bodove nije osvojila. Srca navijača – jeste.

Izabrane vesti

Ideja je bila da u meč uđemo malo opreznije (nego u prvom kolu, op. au). Sreća je bila na strani Ukrajinaca. U drugom delu smo videli pravu Makedoniju, zbog čega moram da čestitam momcima. Kad vas publika nagradi onako kao što je nas pozdravila na kraju, to znači da ste odigrali kvalitetno“, rekao je Igor Angelovski, selektor Severne Makedonije.

Ako je za utehu, naši južni susedi su na oba meča završnog turnira dali po gol. Usput su pokazali karakter, želju da napreduju, da zaprete favoritima.

Poraženi jesmo, ali suštinski nismo. Moji igrači su među evropskim kremom, pokazali su još jednom da zaslužuju da budu na završnom turniru. Kad se meč sa Ukrajinom završio rekao sam im da protiv Holandije odigraju kao što su danas u drugom poluvremenu“.

Žao je Angelovskom što nije osvojio premijerni bod u prvom učešću na Prvenstvu Evrope. Ostala mu je još jedna šansa. Mada, protiv najjače selekcije u Grupi C.

Ne postoji veći motiv nego sa igrate protiv tako snažnog tima kao što je Holandija. Putujemo za Amsterdam da se borimo za Makedoniju i nadamo se prvim bodovima“, optimista je Angelovski.


tagovi

Igor Angelovskireprezentacija MakedonijeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara