Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukrajini dovoljno pet minuta: Jarmolenko i Jaremčuk srušili snove Makedonaca

Vreme čitanja: 3min | čet. 17.06.21. | 16:55

Ukrajina sa dva gola u prvom poluvremenu stigla do celog plena protiv Makedonije (2:1)

Dominantna igra u prvom poluvremenu i dva gola prednosti stečena za pet minuta nagovestili su pobedu izabranika Andreja Ševčenka na stadionu u Bukureštu, ali je spušten gard Ukrajinaca u nastavku Makedonija umela da naplati i vrati neizvesnost. Ipak, ceo plen na kraju je pripao žuto-plavima (2:1).

Ukrajinci su znatno agilnije otvorili duel, nizali su šanse i stavljali na ozbilja iskušenja Dimitrijevskog koji je uz krajnje napore uspeo da sačuva mirnu mrežu posle pokušaja Jarmolenka u 7. i 28. minutu. Ipak, treći pokušaj ukrajinskog kapitena, u 29. minutu, doneo je promenu rezultata i radost izabranicima Andreja Ševčenka. Spretna reakcija iskusnog ofanzivca na drugoj stativi, posle kornera, ispostavila se kao dovoljna da makedonski čuvar mreže konačno kapitulira, a na krilima vođstva reprezenativci Ukrajine nastavili su da vrše pritisak na poslednju liniju rivala.

Izabrane vesti

Motivisan vodećim pogotkom Jarmolenko je pet minuta kasnije režirao akciju za novo slavlje i pored svog imena dopisao asistenciju za Jaremčuka koji je loptu sa desnog boka rutinski i hirurški precizno poslao u mrežu pored Dimitrijevskog.

Odlazak na odmor sa dva gola prednosti doneo je Ukrajincima komfor u nastavku, a upravo spušten gard rivala Makedonci su iskoristili da u nastavku preuzmu glavnu reč. Dvostruka izmena uoči drugog poluvremena, ulazak Trajkovskog i Čurlinova umesto Spirovskog i Nikolova, i znatno ofanzivnija formacija odmah su dali rezultat, a priiliku da kruniše inicijativu Makedonaca u 55. minutu imao je Trajkovski, ali je radost sprečila prečka.

Neiskorišćena šansa nije se negativno odrazila na izabranike Igora Angelovskog, te je Pandev nastavio da vrši pritisak pod kojim je poklekao Karavaev i napravio prekršaj za najstrožu kaznu. Odgovornost da izvede jedanaesterac preuzeo je Alijoski, njegov udarac odbranio je Bushan, međutim lopta je ponovo stigla do igrača Lidsa koji je iz popravnog bio siguran.

Prepolovljen zaostatak dodatno je uneo elan u redove Makedonije, međutim uprkos inicijativi izostale su konkretne pretnje Makedonaca, a nakon što je pao tempo igre rivala Ukrajina je pokušala da trečim pogotkom zada konačni udarac rivalu. U 74. minutu Cigankov se na dodavanje Malinovskog našao u stopostotnoj šansi koju nije uspeo da realizuje.

Konačno, poslednju priliku da ranije otkloni sve dileme imao je Malinovski sa bele tačke posle igranja rukom jednog od makedonskih reprezentativaca, ali je Dimitrijevski sjajnom intervencijom očuvao nadu Makedonaca, koju ipak nije imao ko da pretoči u prvi bod na Evropskom prvenstvu.

UKRAJINA - MAKEDONJIA 2:1 (2:0)

/Jarmolenko 29, Jaremčuk 35 - Alioski 57/

Bukurešt

Stadion: Arena Nacionala

Sudija: Fernando Rapalini (Argentina)

Ukrajina (4-1-4-1): Bushan - Karavajev, Zabarnji, Mativjenko, Mikolenko - Stepanenko - Jarmolenko (od 70. Cigankov), Šaparenko (od 78. Sidorčuk), Zinčenko, Malinovski (od 90+2 Sobol) - Jaremčuk (od 70. Besedin)

Makedonija (3-4-1-2): Dimitrijevski - Ristovski, Velkovski (od 85. Tričkovski), Musliu - Nikolov (od 46. Trajkovski), Ademi (od 85. Ristevski), Spirovski (od 46. Čurlinov), Alioski - Bardi (od 77. Avramovski) - Pandev, Elmas

Žuti karton: Šaparenko (Ukrajina), Velkovski, Avramovski (Makedonija)


Grupa C

Četvrtak

Ukrajina - Makedonija 2:1 (2:0)

/Jarmolenko 29, Jaremčuk 34 - Alijoski 57/

21.00: (1,68) Holandija (3,80) Austrija (5,50)



tagovi

Euro2020reprezentacija UkrajineUkrajinareprezentacija MakedonijeMakedonija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara