Selektor Malija izgleda nije gledao Dijabatea, ali će protiv Kangve igrati Traore iz Voše! Bukari napada Brazil 23. septembra

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.09.22. | 01:33

Na spisku selektora Malija Erika Šelea nije bilo mesta ni sa Hamidua Traorea iz Partizana, kao ni Kalife Kulibalija iz Crvene zvezde

Fenomenalne partije najboljeg igrača Partizana Fusenija Dijabatea nažalost nisu nagrađene i pozivom u državni tim Malija. Selektor Erik Šele ponovo je zaobišao odlično krilo, koje još nema nastup za seniorsku selekciju svoje zemlje, a preskočen je i drugi prvotimac Parnog valjka Hamidu Traore, koji za sada ostaje na jednom meču u dresu sa državnim grbom.

Šele je imao prilično širok izbor igrača iz Mozzart Bet Superlige, ali se odlučio samo za Mamadua Traorea iz Vojvodine. Njemu je ovo prvi poziv posle godinu dana, a do sada je takođe ostvario jedan nastup i to protiv Gvineje 24. marta prošle godine u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Dijabate za sada ima samo nastupe za selekcije do 20 i 23 godine, a igrao je i na Mundijalitu na Novom Zelandu protiv Srbije, baš kao i Hamidu Traore.

Na spisku selektora Malija nije se našao ni napadač Crvene zvezde Kalifa Kulibali. Snažni golgeter se može pokvaliti činjenicom da ima čak 30 nastupa za seniorsku selekciju svoje zemlje, uz šest postignutih golova. Šele ga je zvao u prethodnom prozoru, dao je i gol u kvalifikacijama protiv Konga, ali se sada nije našao na spisku. Sportski žurnal piše da je to posledica dogovora crveno-belih i FS Malija kako bi visoki napadač na treninzima u Beogradu poboljšao kondiciju tokom pauze.

Mali će u svojoj prestonici Bamaku odigrati dve prijateljske utakmice protiv Zambije u razmaku od samo tri dana (23. i 26. septembar). Selektor Zambije Aljoša Asanović pozvao je 23 igrača za ovo okupljanje, a među njima se nalazi i prvotimac Crvene zvezde Kings Kangva. Bivši vezista Arsenala iz Tule će tako doći do ozbiljnog kontinuiteta u državnom timu, pošto je igrao važnu ulogu i u martu i junu, pa će i sada dobiti novu priliku.

Ipak, najveća uzbuđenja očekuju Osmana Bukarija, koji će biti u prilici da 23. septembra u francuskom Avru odmeri snage sa Brazilom. Četiri dana kasnije protivnik selekcije Ota Ada biće Nikaragva u španskoj Lorki. Bukari ima šest nastupa za državni tim, od čega četiri ove godine u kvalifikacijama za Mundijal i Kup afričkih nacija. Oto Ado je očigledno ispratio i nekoliko kvalitetnih mečeva u dresu Crvene zvezde ovog leta, pa ga je svrstao među nekoliko ozbiljnih imena na svom spisku poput Injakija Vilijamsa, Tomasa Partija, braće Aju...

Zelenortska ostrva će 23. septembra igrati prijatesljki meč protiv Bahreina i na njemu naravno nema Rikarda Gomeša, koji je zvanično raskrstio sa svojom reprezentacijom. Ipak, od Partizanovih igrača na spisku Pedra Brita našao se Patrik Andrade, koji se vraća nakon što je propustio mečeve u junu, a do sada je sakupio 14 nastupa.

Iskusni napadač Crvene zvezde El Fardu Ben i dalje predvodi selekciju Komorskih Ostrva, kao jedan od istaknutijih igrača u generaciji, pa će tako biti i u prijateljskom mečevima sa Tunisom i Burkinom Faso 22. i 27. septembra. Gabon neće igrati prijateljske mečeve u ovom prozoru, posle odluke ministra sporta zbog finansijskih troškova, pa je ova selekcija morala da otkaže mečeve sa Islandom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima koje je trebalo da igra u Beču.



tagovi

Fuseni DijabateHamidu TraoreMamadu TraoreKalifa KulibaliKings KangvaGelor KangaEl Fardu BenOsman BukariPatrik AndradeRikardo Gomeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara