Aleksandar Jović (© MN Press)
Aleksandar Jović (© MN Press)

Selektor omladinaca: Dobro smo izgledali, Englezi nas nisu nadigrali

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 02:20

„I dalje verujem u ove momke, za mene su oni – fenomenalni“, kaže Aleksandar Jović

U prvoj utakmici gol u nadoknadi vredan remija, u drugoj četiri u mreži Ognjena Lukića. To je učinak omladinske reprezentacije Srbije na završnom turniru Prvenstva Evrope u Slovačkoj. Iako obeshrabrujući, zbog epiloga drugog kola Grupe B, selektor Orlića smatra da je slika iz Banjske Bistrice iskrivljena.

Da nije baš sve kako pokazuje semafor.

Izabrane vesti

Ne prija posle 0:4, uvek izgleda visoko, međutim, pravo stanje na terenu je bilo, ipak, malo drugačije“, istakao je Aleksandar Jović.

Glavnokomandujući našeg tima zadovoljan je izdanjem, stilom prezentovanim u okršaju sa Ostrvljanima, kojima skida kapu na fizičkoj spremnosti.

Bez obzira na rezultat, dobro smo izgledali. Da, primili smo gol u petom minutu, ali i tad i posle pogotka za 0:2, protivnik nas nije izigrao ili nadigrao, već je presudio veliki broj individualnih grešaka. Rival je bio bolji, fizički dominantniji, što se videlo u duelima, oni defanzivno „nose“ u nekim duelima. Moć“.

Zbog načina na koju su preko favorizovane Holandije izborili plasman na EP, te posvećenosti na treninzima, Orlići uživaju ogroman kredit kod selektora.

Moram da pohvalim momke, možda malo deluje čudno, ali je tako. Svesni su i oni da su dobri bili. Pokušavali su da igraju našu igru. Još su momci, nisu odrasli judi, daju maksimum. Opet su to uradili, a rezultat nije pokazatelj odnosa snaga na terenu. Zaslužili smo i mi da postignemo gol. Protivnik je dao četiri. I to je fudbal, škola, sticanje iskustva. Sve ovo ulazi u minuli rad, a ovde ima dosta igrača rođenih 2004, što znači da će igrati na još prvenstava Evrope“.

U poslednjem meču grupne faze, protiv Austrije, 25. juna, Srbija teoretski može čak i do polufinala (u praksi ne baš izvodljivo), dok je daleko važnije završiti makar kao treći u grupi i tako izborili baraž za plasman na Svetsko prvenstvo u Indoneziji, 2023.

I dalje je sve u igri. I dalje verujem u ove momke. Za mene su oni – fenomenalni! To što radimo poslednjih mesec dana je neverovatno: idemo sa turnira na turnir, iz grada u grad, iz hotela u hotel... Okrećemo se novim izazovima. Austriju smo gledali protiv Izraelaca, reč je o dobrom protivniku, videćemo dokle ćemo da doguramo“, dodao je Aleksandar Jović.


tagovi

Aleksandar Jovićomladinska reprezentacija SrbijeEP za omladinceFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara