(Reuters)
(Reuters)

Selektoru, u inat: Daje golove, i to kakve, a nema ga na spisku Brazila

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 03:28

Vitor Roke kao da je želeo da poruči da zaslužuje mesto u reprezentaciji

Realov tandem Vinisijus Žunior i Rodirgo, Totenhemov Rišarlison, Mateus Kunja iz Vulverhemptona, Arsenalov Gabrijel Martineli, Antoni iz Mančester junajteda i naravno Nejmar, iako je pitanje kad će debitovati za Al Hilal. Kad su napadači u pitanju, to je izbor Fernanda Diniza pred početka kvalifikacionog puta Brazila za Svetsko prvenstvo 2026. Čim je spisak objavljen, u tamošnjoj javnosti je nastala polemika – jer, polemika se uvek vodi, samo se imena menjaju – zašto među pozvanima nije i Vitor Roke.

Deluje da se i mladi centarfor pomalo naljutio na privremnog selektora. Kao da je njemu u inat i(li) onima koji ga ne cene dovoljno rešio da pokaže šta zna. A i te kako ume, u šta se uverila publika u Gojasu, tokom prvog poluvremena završnog susreta 20. kola Serije A. Budući fudbaler Barselone je poželeo sve sam da reši, a kad neko zna onda ga i lopta sluša, iako teren na stadionu De Serinja nije baš u idealnom stanju. Trk po krilu, izgrađena pozicija za udarac i vrhunska završnica.

Izabrane vesti

Ukupno deveti gol Rokea u prvenstvu. Od njega je jedino efikasniji Tikinjo Soareš, čiji Botafogo jezdi ka tituli. Mada, ne zaboravite da je Vitoru tek 18 godina. I da je od marta, kad je debitovao za reprezentaciju u prijateljskom duelu sa Marokom, postigao tih devet golova u prvenstvu. Nije baš da, recimo, Rišarlison može da se pohvali ni izbliza sličnim učinkom.

Vitoru Rokeu ostaje da čeka i nada se nekoj drugoj šansi, a isto važi i za Atletiko Paranense, pošto je propustio lepu priliku da se izjednači sa Fluminenseom na četvrtoj poziciji, vrednoj plasmana u Kopa Libertadores. Sve do devet minuta pre kraja tim za koji igra Arturo Vidal je imao prednost, ali onda je Aleson pogodio za 1:1, čime je serija Gojasa bez poraza produžena na pet utakmica.

Isto toliko traje i Atletiko Paranenseova, samo što su mu ambicije veće, pa ga ovaj ishod više žulja. 

BRAZIL 1 – 20. KOLO

Subota

Internasional – Fortaleza 0:1 (0:1)

/Galjardo 13/

Sao Paulo – Botafogo 0:0

Kujaba – Palmeiras 0:2 (0:1)

/Vejga 31, Rios 66/

Fluminense – Amerika Mineiro 3:1 (0:0)

/Keendi 58, Kano 65, Arijas 89 – Azevedo 52/

Nedelja

Kruzeiro – Korintijans 1:1 (1:0)

/Papagajo 45 – Moskito 90+8/

Vasko – Atletiko Mineiro 1:0 (1:0)

/Seržinjo 6/

Baija – Bragantino 4:0 (2:0)

/Rezende 9, Vitor Ugo 38, Mingoti 60, Kauli 84/

Koritiba – Flamengo 2:3 (1:2)

/Robson 15pen, Edu 47 – Barbosa 20pen, De Araskaeta 31, Žerson 90+5/

Santos – Gremio 2:1 (0:0)

/Leonardo 63, Furč 90 – Kristaldo 47/

Utorak

Gojas – Atletiko Paranense 1:1 (0:1)

/Aleson 81 – Roke 39/



tagovi

Vitor RokeAtletiko ParanenseBrazilska Serija ABrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara