Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Selesao bez dvocifrenog broja igrača, ali se Peruancima crno piše na Marakani

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.09.21. | 23:10

Južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u Kataru: Brazil želi da zadrži maksimalan učinak. Argentina sa Mesijem dočekuje slabašnu Boliviju na Monumentalu u Buenos Ajresu

Posle skandala oko prekinete utakmice svetskih fudbalaskih sila Brazila i Argentina noćas se nastavljaju južnoameričke kvalifikacije za Mundijal u Kataru mečevima devetog kola. Nejmar i drugovi već mogu da razmišljaju o planetarnom prvenstvu krajem naredne godine.

Selesao ima svih sedam pobeda, samo dva primljena gola, a noćas (02.30) na kultnoj Marakani u Rio de Žaneiru stižu probuđeni Peruanci koji hvataju priključak za selekcijama koje mogu da se nadaju plasmanu na Svetsko prvenstvo. Peru je sakupuio čak sedam bodova u prethodna tri kola i sada je na sedmom mestu, a Kolumbija na petoj poziciji koja vodi u interkontinetalne kvalifikacije beži samo dva boda, dok Urugvaj na četvrtom mestu ima četiri više.

Izabrane vesti

02.30: (1,40) Brazil (4,50) Peru (8,50)

Biće ovo repriza polufinala ovogodišnjeg Kopa Amerike i finala šampionata Južne Amerike iz 2019. godine. U oba slučaju bolji su bili izabranici selektora Titea. Pre dve godne je bilo 3:1, a početkom jula 1:0 za domaćina. Strelac jedinog gola za Brazilce delo je veziste Liona Lukasa Pakete, nekadašnjeg fudbalera Milana.

Ove reprezentacije su odigrale čak osam mečeva od 2016. godine kada je na kormilu Selesao stigao Tite, a četvrti u roku od godinu dana. Selesao je sedam puta izašao kao pobednik, a poražen je jedino 2019. godine u Sjedinjenim Američkim Državama na prijateljskom meču.

Selektor Tite je na konferencije za medije najavio da će igrati isti tim koji je počeo meč sa Argentinom prošle nedelje. Na golu će biti Veverton iz Mančester Sitija. Na bekovskim pozicijama biće Aleks Sandro i Danilo, a na štoperskim pozicijama su Lukas Verisimo i Eder Militao. Na sredini će biti Žerson i Kazemiro, nešto ofanzivniji Lukas Paketa i Everton Ribeiro, dok će dva špica da budu Nejmar i Gabrijel Barbosa Gabigol.

01.30: (1,07) Argentina (13,0) Bolivija (25,0)

Selesao će igrati bez Markinjosa, Alisona, Edersona, Tijaga Silve, Fabinja, Roberta Firmina, Rafinje, Rišarlisona, Gabrijel Žezusa, Malkoma, Mateusa Nunesa i Klaudinja koji nisu dobili dozvolu klubova za ovu reprezentativnu akciju.

Selektor Perua, Argentinac Rikardo Kareka ne može da računa na iskusnog napadaač Paola Gerera koji je suspendovan zbog kartona. U napadu će igrati Đanluka Lapadula. Takođe, van stroja je Serhio Pena koji se povredio protiv Urugvaja, pa je propustio i meč protiv Venecuele proteklog vikenda.

Osim Lapudule, Peruanci dosta očekuju od veziste Kueve, nekadašnjeg igrača Sao Paula i Santosa. Zbog virusa korona publike neće biti na velelepnom stadionu u Riju.

Argentina noćas (01.30) na Monumentalu dočekuje Boliviju koja ima samo šest bodova na osam utakmica kvalifikacija. Gaučosi nisu poraženi i hitaju ka Kataru. Dobra vest za domaćina je da će na delu da vide Lionela Mesija. Novi fudbaler Pari Sen Žermena, na sreću, nije teže povređen posle pogibeljnog starta na meču sa Venecuelom prethodne nedelje.

01.00: (2,00) Kolumbija (3,30) Čile (4,10)

Fudbaleri Aston Vile Emilijano Martinez i Emilijano Buendija vratili su se u Englesku, dok su Kristijan Romero i Đovani lo Selso prošli obavezni karantin i biće u konkurenciji za tim. U napadu se očekuje i Lautaro Martinez i novi Mesijev saigrač u redovima francuskog vicešampiona Anhel di Marija. Gaučosi su krajem juna dobili narednog rivala sa 4:1 na Kopa Amerika, pa se očekuje nova pobeda favorizovanog domaćina.

JUŽNA AMERIKA - KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL U KATARU – 9. KOLO

Petak

00.30: (1,75) Paragvaj (3,50) Venecuela (5,00)

00.30: (1,80) Urugvaj (3,40) Ekvador (5,00)

01.00: (2,00) Kolumbija (3,30) Čile (4,10)

01.30: (1,07) Argentina (13,0) Bolivija (25,0)

02.30: (1,40) Brazil (4,50) Peru (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaFudbalska reprezentacija BrazilaReprezentacija Brazilareprezentacija Peruafudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara